Home design
home design

Μαίνεται η φωτιά στο Κρανίδι: «Έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα», λέει ο δήμαρχος

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο που έζωσε το ξενοδοχείο Amanzoe και απειλεί να φθάσει σε κατοικημένες περιοχές.
Φωτιά amanzoe Κρανίδι (2)

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Κρανίδι καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος της Κορακιάς και μπήκε μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe, στο οποίο και έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές.

Οι άνεμοι αυτή τη στιγμή στρέφουν τη φωτιά μακριά από το resort, το οποίο ήταν ζωσμένο από τις φλόγες, με τη πιθανότητα να απειληθούν κατοικημένες περιοχές να είναι μεγάλη, αν δεν περιοριστεί το μέτωπο τις νυχτερινές ώρες.

Γεωργόπουλος: Έχουν συμβεί περίεργα πράγματα

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο Amanzoe. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Οι υπόνοιες για εμπρησμούς είναι βέβαιο πως θα διερευνηθούν από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής, καθώς οι τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή του Κρανιδίου.

Σώθηκαν μέσω θαλάσσης

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η επιχείρηση εκκένωσης έγινε γρήγορα και αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται προς την παραλία για να είναι ασφαλής. Έπειτα μεταφέρθηκε μέσω θαλάσσης σε άλλα ξενοδοχεία, όπου και φιλοξενούνται προσωρινά.

Την είδηση της εκκένωσης επιβεβαίωσε στο anagnostis.org και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως επισήμανε, «η ξενοδοχειακή μονάδα έχει υποστεί ζημιές σε κάποια σημεία, ενώ κατά την εκκένωση που έγινε ομαλά, δεν διαπιστώθηκε κάποιος τραυματισμός».

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε αυτή επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα με τη βοήθεια υδροφόρων του δήμου, δασοκομάντος της ομάδας των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), εθελοντικών ομάδων από Άργος και Ναύπλιο.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis