home design 800x400
home design 1170Χ320

Φθορές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο από μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι – Με επιτυχία η εκκένωση

Στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά στο Aman Zoe επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, υποβοηθούμενη από πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου στην περιοχή του πευκοδάσους της Κορακιάς, πολύ κοντά στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe στο Κρανίδι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Η φωτιά εντοπίστηκε πλησίον της πρώτης εισόδου του εντυπωσιακού resort και αμέσως οχήματα και προσωπικό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου έσπευσαν στο σημείο μαζί με υδροφόρες του Δήμου. Ακόμα μετέβησαν ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ώστε να παράσχουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται από το σημείο χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. 

Την είδηση της εκκένωσης του πολυτελούς ξενοδοχείου επιβεβαιώνει στο anagnostis.org και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως τονίζει ο δήμαρχος, η ξενοδοχειακή μονάδα έχει υποστεί ζημιές σε κάποια σημεία, ενώ κατά την εκκένωση που έγινε ομαλά, δεν διαπιστώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο, όπου μαίνεται η φωτιά επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Παράλληλα έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο νωρίτερα ξέσπασαν δυο μικρές φωτιές μέσα στο Κρανίδι, οι οποίες σβήστηκαν από τους πυροσβέστες πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis