Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Λακωνίας από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, έπειτα από την εξαφάνιση ηλικιωμένου τουρίστα στην περιοχή της Ελιάς Λακωνίας. Ο αγνοούμενος, ο οποίος είναι γιατρός, είχε μεταβεί στην περιοχή για διακοπές μαζί με την οικογένειά του και διέμενε σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας αποφάσισε να βγει για μια συνηθισμένη βόλτα στην ύπαιθρο της Ελιάς, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει ποτέ. Η σύζυγος και το παιδί του, που τον ανέμεναν στο ενοικιαζόμενο σπίτι, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές, μόλις διαπίστωσαν ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί.
Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού στην Ελιά Λακωνίας
Οι τοπικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αναφορά εξαφάνισης και οργάνωσαν επιχείρηση εντοπισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στην έρευνα συμμετέχει εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσης, ενώ σαρώνεται το ορεινό και δασώδες τοπίο της Ελιάς, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από απομακρυσμένα μονοπάτια και δύσβατα εδάφη.
Η εξαφάνιση ηλικιωμένου σε ορεινή περιοχή αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι συνθήκες στο πεδίο απαιτούν γρήγορη δράση. Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητα του αγνοούμενου ή για τυχόν ευρήματα της έρευνας.
Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενημερωθεί άμεσα με κάθε νεότερο στοιχείο για την πορεία της επιχείρησης εντοπισμού.










