home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΕλλάδαFeaturedFirst Featured

Ελ. Βενιζέλος: Θάλασσα από βαλίτσες στο αεροδρόμιο

Τους κατέβασαν από το αεροπλάνο πριν την απογείωση, σε πτήση από Βρυξέλλες προς Αθήνα, για να ψάξουν τις βαλίτσες τους!

Μία θάλασσα από βαλίτσες «έπνιξε» τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου, οδηγώντας σε αποδιοργάνωση το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, και μάλιστα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η ταλαιπωρία αφορά γενικότερα τους επιβάτες που κινούνται και προς την Ελλάδα.

Τους κατέβασαν από το αεροπλάνο για να ψάξουν τις βαλίτσες τους

Χθες σε πτήση της Sky Express από Βρυξέλλες προς Αθήνα οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από το αεροπλάνο που ήταν έτοιμο προς απογείωση, αφού η ασφάλεια του αεροδρομίου ζήτησε να αναγνωρίσουν τις αποσκευές τους που είχαν ήδη τοποθετηθεί στο cargo του αεροπλάνου.

Απίστευτη η ταλαιπωρία για τους επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και μέσα στο λιοπύρι αναζητούσαν τις βαλίτσες τους! Όπως ήταν λογικό και επόμενο όλη αυτή η διαδικασία επέφερε μεγάλη καθυστέρηση.

Χαοτική η κατάσταση στην Ευρώπη

Η ίδια και χειρότερη χαοτική κατάσταση επικρατεί αυτές τις μέρες και σε άλλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με τον αντίκτυπο να φθάνει μέχρι και την Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες του anagnostis.

Τραγικές εικόνες και στο αεροδρόμιο του Χίθροου

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από το αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λειτουργικότητα των αεροδρομίων της Ευρώπης, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του χάους.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αποσκευών» το οποίο έχει επιλυθεί, όπως επιβεβαίωσε το αεροδρόμιο μέσα από τα social media. Ωστόσο, πολλοί επιβάτες χρειάστηκε να ταξιδέψουν χωρίς τις αποσκευές τους και άλλοι συνάντησαν καθυστερήσεις στις πτήσεις του λόγω του γενικότερου χάους, σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε το Sky News.

Ως εκ τούτου, το Χίθροου χρειάστηκε να ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρίες στον τερματικό σταθμό 2 και 3 να ακυρώσουν το 10% των πτήσεων της Δευτέρας, 20 Ιουνίου, προκειμένου να γίνει διαχείριση του μεγάλου όγκου αποσκευών και να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις βαλίτσες τους.

Ορισμένοι αερομεταφορείς που ακύρωσαν πτήσεις ήταν οι Virgin Atlantic, Flybe, Air France, Air Canada, TAP Portugal, Loganair, British Airways, Delta Air Lines, Brussels Airlines, Scandinavian Airlines, Aer Lingus, ITA Airlines, Eurowings, Lufthansa, KLM και Bulgaria Air.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, η έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου και της Ευρώπης, προκαλεί καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις.

Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο Γκάτουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα βάλει φράγμα στον αριθμό των ημερήσιων πτήσεων τον Ιούλιο στις 825 και τον Αύγουστο στις 850.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button