home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Έκλεψαν βρύσες από τα pillars στο λιμάνι-Δεν πρόλαβαν να κλείσουν δύο μήνες ζωής

Ζαφείρης: «Η νοοτροπία των βανδαλισμών, των καταστροφών, της ρύπανσης πρέπει να εκλείψει»
Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν καλά-καλά δυο μήνες ζωής τα pillars που τοποθέτησε το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου στο λιμάνι της πόλης και χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου, άγνωστοι έκλεψαν τις βρύσες, που τροφοδοτούν με νερό τα αγκυροβολημένα σκάφη, από 8 απ’ αυτά, αχρηστεύοντας στην ουσία το ρόλο τους.

Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου
ΦΩΤΟ: anagnostis

Στο λιμάνι έχουν τοποθετηθεί συνολικά 12 pillars από τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να μπορούν να τροφοδοτούνται με ρεύμα και νερό τα σκάφη που ελλιμενίζονται. 3 βρίσκονται στο κρηπίδωμα «Π», 3 στο ανατολικό κρηπίδωμα (εμπορικό λιμένα) και 6 στο κεντρικό κρηπίδωμα. Το κόστος τους ανήλθε στα 124.00 ευρώ και τώρα 8 απ’ αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι να αντικατασταθούν οι κλεμμένες βρύσες.

Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου
ΦΩΤΟ: anagnostis

«Δεν είναι θέμα κόστους, καθώς στην ουσία το κόστος τους είναι μηδαμινό και δεν πρόκειται να αποκομίσουν κέρδος πάνω από 100 ευρώ αυτοί που τα έκλεψαν. Είναι θέμα νοοτροπίας», δήλωσε στο «anagnostis.org» ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Τάσος Ζαφείρης.

Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου
ΦΩΤΟ: anagnostis

«Τους «ευχαριστούμε» που «φρόντισαν» να κλέψουν κάτι που είχαμε μόλις τοποθετήσει στο λιμάνι της πόλης μας για να διευκολύνουμε τα σκάφη», τόνισε ειρωνικά, προσθέτοντας πως «Αυτό που ενοχλεί είναι η νοοτροπία του βανδαλισμού, της καταστροφής και της ρύπανσης. Και αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί να θέλουμε συνεχώς πίσω μας έναν φύλακα».

Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου
ΦΩΤΟ: anagnostis

Ο κ. Ζαφείρης επεσήμανε κλείνοντας πως «Η φθορά της δημόσιας περιουσίας είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να ενοχλεί ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

Κλοπή στο λιμάνι Ναυπλίου
ΦΩΤΟ: anagnostis

Τις έρευνες για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Οι κλεμμένες βρύσες θα αντικατασταθούν σύντομα, έτσι ώστε τα pillars στο λιμάνι του Ναυπλίου να μπορέσουν να συνεχίσουν να τροφοδοτούν με νερό τα σκάφη, συντελώντας στην παράταση της παραμονής τους στην πόλη.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Βάλτε κάμερες. Στην Ελλάδα είμαστε τόσο ζώα που το αφήνουμε να γίνει. Χρειαζόμαστε συνέχεια έναν σερίφη απο πίσω. Οτιδήποτε σε δημόσιο χώρο είναι θέμα χρόνου να καταστρέφει ή να παραμεληθεί. Σε κάποιες χώρες, όπως εδώ, γίνεται σχεδόν αμέσως. Έχετε δει να αντέχει παγκάκι; Δωρεάν βιβλιοθήκη; Γλάστρα με φυτό; Κάμερες και πρόστιμο. Σιγά μη βάλουμε και φύλακα. Πόσους θα πληρώνουμε; Κι αν είναι απο “ευαίσθητη κοινωνική ομάδα” να πάνε μέσα, όχι παρατήρηση και έξω.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis