home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Ναύπλιο: 124 χιλιάδες ευρώ για 12 pillars στο λιμάνι

Οι τυχεροί από τους σκαφάτους που θα δένουν κοντά στους πυργίσκους θα έχουν ρεύμα και νερό

Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σκάφη που δένουν στο λιμάνι του Ναυπλίου προσπαθεί να δοθεί με την τοποθέτηση 12 pillars, ώστε μέρος των σκαφών που δένουν στην προβλήτα να μπορούν να εφοδιάζονται με ρεύμα και νερό και να μπορούν να παραμείνουν περισσότερο στην πόλη.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται από όσους επιλέγουν το λιμάνι του Ναυπλίου είναι μεγάλο, αφού δεν μπορούν μέχρι τώρα να έχουν τις βασικές παροχές που έχουν πλέον ακόμα και τα λιμενικά καταφύγια που είναι διάσπαρτα στις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αυτό της Νέας Επιδαύρου, που διαθέτει Pillars εδώ και πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν μάλιστα χθες το πρόβλημα, όταν το λιμάνι γέμισε με κάθε λογής σκάφη, λόγω του απαγορευτικού απόπλου και αναζητούσαν τρόπους τροφοδοσίας.

Το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να διαθέσει 123.987,60 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ), ώστε να τοποθετήσει 12 pillars από τα οποία τα 3 θα τοποθετηθούν στο κρηπίδωμα «Π», 3 στο ανατολικό κρηπίδωμα (εμπορικός λιμένας) και 6 στο κεντρικό κρηπίδωμα μεταξύ του «Π» και του ανατολικού τμήματος.

Οι συσκευές θα προσφέρουν στους τυχερούς από τους σκαφάτους που θα προλαβαίνουν να δένουν στα σημεία που θα τοποθετηθούν ορισμένη ισχύ ηλεκτρικού ρεύματος και όγκο νερού με βάση την προπληρωμή που θα έχει κάνουν. Η λειτουργία των pillars είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και δεν χρειάζεται την παρέμβαση προσωπικού για τις παροχές.

Το κόστος θα καλυφθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι 12 πυργίσκοι με ρεύμα και νερό – σύμφωνα με τη σύμβαση – θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα και το αργότερο μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button