home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τολό: Αναβρασμός για την αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας

Η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας είναι λογικό να έχει προκαλέσει αγωνία καθώς είναι πιθανό να επηρεάσει την τουριστική κίνηση στο πανέμορφο θέρετρο
Ιούνιος 2021 στο Τολό

Αναβρασμός επικρατεί στο Τολό, καθώς αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία της Ψιλής Άμμου , παρόλο που οι Γαλάζιες Σημαίες αυξήθηκαν στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον κόσμο να αγωνιά για την πιθανή επίδραση στον τουρισμό του παραλιακού θερέτρου, καθώς η σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη.

Η ανακοίνωση για την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας ήρθε μάλιστα σε μια στιγμή που το Τολό φορά τα καλά του για να υποδεχτεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 -21 Μαΐου, ντόπιους και επισκέπτες στο διήμερο φεστιβάλ TOLO FEST , όπου οι συζητήσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τους κατοίκους για το θέμα αυτό αναμένεται να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Ευθύνες στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για τη μείωση των Γαλάζιων Σημαιών στο Δήμο επιρρίπτει ο προερχόμενος από την παραλιακή κοινότητα Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπικάκης, κατηγορώντας τον για αποτυχία.

galazia shmaia

Η δήλωση Μπικάκη

Για την απουσία ναυαγοσωστών με ευθύνη του δημάρχου μιλά στη δήλωση που έκανε ο Νίκος Μπικάκης, αναφέροντας :

«Τολό και Κονδύλι χωρίς Γαλάζια σημαία με ευθύνη του κυρίου Δημάρχου Ναυπλιέων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φετινή χρονιά διαθέτει περισσότερες βραβευμένες παραλίες σε σχέση με την περσινή χρονια. Δυστυχώς ο  κύριος Δήμαρχος Ναυπλιέων με την ‘’πολιτική του’’, κατόρθωσε όπως και την περσινή χρονιά, το ίδιο και φέτος, το Τολό και το Κονδύλι να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Γαλάζια σημαία’’.

Ο λόγος φυσικά που δεν βραβεύτηκαν οι συγκεκριμένες παραλίες είναι ότι κατά την περσινή χρονιά  το Τολό και το Κονδύλι δεν διέθεταν ναυαγοσώστες.

Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων πότε θα αποδεχθείτε τις ευθύνες σας και την αποτυχία σας;»

Ιούνιος 2021 στο Τολό

Οι λόγοι που αφαιρέθηκαν οι σημαίες

Στην Ψιλή Άμμο του Τολού η ποιότητα των νερών παραμένει εξαιρετική, παρόλα αυτά η σημαία αφαιρέθηκε, καθώς οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα θέματα όπως η παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και τους επισκέπτες, η καθαριότητα, η ορθή πληροφόρηση, η ασφάλεια των λουομένων και των επισκεπτών και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Έτσι, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για το 2021, για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας στο Τολό είναι λογικό να έχει προκαλέσει αναβρασμό και αγωνία καθώς είναι πιθανό να επηρεάσει και την τουριστική κίνηση στο πανέμορφο θέρετρο του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς οι επισκέπτες φροντίζουν συνήθως να ενημερώνονται από τους τουριστικούς οδηγούς και να επιλέγουν εκείνες τις παραλίες που πιστοποιούνται μέσω του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis