home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΛακωνίαFeatured

Μονεμβασιά: Στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου με θύματα δυο 77χρονους

Στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου ο δράστης του θανατηφόρου τροχαίου με θύματα δυο 77χρονους στη Μονεμβασιά, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα.

Μετά τα δραματικά γεγονότα ο 52χρονος άντρας φέρεται να βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σύγχυσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταφέρει να πει τίποτα ούτε στις αρχές, ούτε στο συνήγορό του Αλέξη Κούγια.

Κούγιας
Φωτό: Youtube

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μιλά για θανατηφόρο τροχαίο αλλά δεν είναι απίθανο ο εισαγγελέας να μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, αν αποδειχθεί ότι μετά την παράσυρση τα θύματα ήταν ζωντανά και ο δράστης τα αποτελείωσε εν ψυχρώ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί η ψυχιατρική παρακολούθησή του και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Οι κάτοικοι της Μονεμβασιάς εξακολουθούν να είναι μουδιασμένοι καθώς ο δράστης ήταν ένας φιλήσυχος αγρότης που διατηρούσε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, διέμενε με τη μητέρα και την αδελφή του και δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές.

Οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν στον 52χρονο οδηγό έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ μαρτυρίες αυτοπτών αναφέρουν ότι βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, σαν να ήταν σε δολοφονικό αμόκ.

Μονεμβασιά τροχαίο
Φωτό: Youtube

Λεπτομέρειες για το τραγικό γεγονός έδωσε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» της τηλεόρασης του ΣΚΑϊ, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χρηστάκος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «Οι Μονεμβασίτες πήγαν και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Του χτύπαγαν τα τζάμια, του φώναζαν να σταματήσει. Τελικά ένας συμπολίτης μας ασφαλιστής, με αυτοθυσία έβαλε το αυτοκίνητό του μες το δρόμο, έπεσε αυτός επάνω και οι αστυνομικοί έβαλαν το δικό τους όχημα μες τη μέση και κατάφεραν και τον έπιασαν», τόνισε ο κ. Χρηστάκος.

Ο κ. Χρηστάκος θεωρεί απίθανο οι δύο ηλικιωμένοι να είχαν προηγούμενα με τον 52χρονο αν και δεν αποκλείει να γνωρίζονταν καθώς η Μονεμβασιά έχει 1.000 κατοίκους.

Όπως κατέθεσε στις αρχές φίλος του , που ήταν μαζί 1-1,5 ώρα πριν το τραγικό συμβάν, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γι΄αυτό τον λόγο τον πήγε στο σπίτι του. Στη συνέχεια μόνος του πήρε το αυτοκίνητο, πήγε σε μια ταβέρνα της περιοχής, όπου κι εκεί φέρεται να είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Όταν τον είδε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν τον σέρβιρε και του είπε να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί. 

Μετά το τραγικό συμβάν όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, φώναζε να τον πάνε στο σπίτι του και δεν ήξερε καν τι είχε συμβεί. 

Το βράδυ της Κυριακής ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να τον εκπροσωπήσει νομικά για την υπόθεση με τον γνωστό ποινικολόγο να αναφέρει ότι ο 52χρονος δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν μπόρεσε να έχει επικοινωνία μαζί του.

Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστήριο Σπάρτης ο κατηγορούμενος δεν είπε τίποτε στους δημοσιογράφους ενώ αναμένεται το αν θα μιλήσει στον Εισαγγελέα και τι εξηγήσεις θα δώσει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button