home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήΑυτοδιοίκησηFeaturedFirst Featured

Ναύπλιο: Η παράταξη Τατούλη ερμηνεύει την απουσία Κωστούρου από τα εγκαίνια του Info Kiosk

Σε ηχηρή απουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων από τα εγκαίνια αναφέρεται η Αντωνία Μπούζα

Story Highlights
  • δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία Κωστούρου από τα εγκαίνια του Info Kiosk στο Ναύπλιο, παρότι ο ίδιος δεν έκανε οιαδήποτε δήλωση

Μπορεί ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος να απέφυγε να ερμηνεύσει την απόφασή του να μην παραστεί να εκπροσωπήσει ο ίδιος το δήμο Ναυπλιέων στα εγκαίνια του Info Kiosk στην παραλία, όμως το ρόλο αυτό ανέλαβε η παράταξη Τατούλη, μέσω της αντιπροέδρου ΠΕΣΥΠ Αντωνίας Μπούζα.

Η κα Μπούζα αναφέρεται στο θέμα της απουσίας Κωστούρου, η οποία δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητη και δόθηκαν πολιτικές ερμηνείες, μιας και το Περίπτερο Πληροφόρησης που στήθηκε, πληρώθηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια, εγκαινιάστηκε λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια της έκθεσης σκαφών στο Ναύπλιο, όπου παραβρέθηκαν από κοινού, τόσο ο δήμαρχος Κωστούρος, όσο και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος και άλλοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Αντί λοιπόν ο κος Κωστούρος να ακολουθήσει τους κους Νίκα και Μαλτέζο λίγα μέτρα πιο κάτω από το χώρο των εγκαινίων της έκθεσης σκαφών, όπου έγιναν  τα εγκαίνια του Info Kiosk, προτίμησε να εκπροσωπηθεί από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τουρισμού Νάντια Αναστασίου. Εντωμεταξύ, πρέπει να σημειωθεί ότι από τα εγκαίνια του Info Kiosk, καταγράφηκε εκτός από την απουσία Κωστούρου και η απουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσου Ζαφείρη, παρότι ο χώρος που λειτουργεί το Περίπτερο Πληροφοριών ανήκει στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου.

Ναύπλιο εγκαίνια info kiosk και medys (18)
Απών ο Κωστούρος από τα εγκαίνια του Info Kiosk
Ναύπλιο εγκαίνια info kiosk και medys (16)
Παρών ο Νίκας στην έκθεση σκαφών

Η ερμηνεία της παράταξης Τατούλη

Η παράταξη Τατούλη, με αφορμή την απουσία του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου από τα εγκαίνια του Info Kiosk, που έγιναν από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο Ναύπλιο ερμηνεύει πολιτικά τη στάση αυτή, παρότι ό ίδιος ο δήμαρχος απέφυγε να δηλώσει κάτι σχετικό, αλλά αρκέστηκε στην πράξη του να μην παραστεί.

Εκ μέρους της παράταξης Τατούλη, η Αντωνία Μπούζα δηλώνει:

«Η ηχηρή απουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων από την αποτυχημένη φιέστα εγκαινίων του infokiosk Ναυπλίου, έπρεπε να είναι το «καμπανάκι συναγερμού» προς τον έχοντα πάρει λάθος πορεία κ. Νίκα και να οδηγήσει στη λήξη της πολιτικής τύπου infokiosk, εγκαινίων, συνεχών φιεστών υπογραφών και παρωχημένων δράσεων, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι απόλυτα αναγκαία η στόχευση προσέλκυσης επισκεπτών κυρίως από το εξωτερικό, που φέρνει έσοδα στον τόπο και ενισχύει την απασχόληση. Αυτή η προοπτική, δυστυχώς έχει βαλτώσει από την εμφανή ανικανότητα και απραξία».

Παραλείπει βέβαια να πει η κα Μπούζα ότι στο Ναύπλιο δεν υπάρχει άλλο περίπτερο Πληροφοριών, πλην ενός γραφείου που λειτουργεί χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό μέσα στο δημαρχείο.

Δεν θέλει Info Kiosk ο Κωστούρος;

Θέλει ή δεν θέλει το Info Kiosk ο Κωστούρος στο Ναύπλιο ή ενοχλήθηκε από την έντονη παρουσία της Περιφέρειας στην πόλη του και την ανάλογη προβολή που γίνεται; (βλέπε Μαρίνα κλπ). Πώς ερμηνεύεται η παράλληλη απουσία Ζαφείρη από τα εγκαίνια, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είναι συνήθως πανταχού παρόν σε ό,τι συμβαίνει στο λιμάνι;

Παρόλα αυτά, να σημειωθεί ότι η πρόσκληση για τα εγκαίνια του Info kiosk αναφερόταν σε συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο, ενώ η απόφαση για την τοποθέτηση και λειτουργία του έγινε δεδομένης της έντονης τουριστικής δραστηριότητας της πόλης.

Πάντως το όνομα Κωστούρου είχε αναφερθεί εμφατικά σε σχέση με το Info Kiosk στο Ναύπλιο κατά το παρελθόν. Σε τηλεδιάσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) στο Δήμο Ναυπλιέων, που είχε γίνει το Μάρτιο 2021, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. Πάρνωνας Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου, η Αντιδήμαρχος Νάντια Σμυρναίου ως μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρος της Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων είχε δηλώσει αναφερόμενη στον δήμαρχο Ναυπλιέων:

«Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και εμείς οι συνεργάτες του, είμαστε πάντα αρωγοί σε θέματα που αφορούν την προώθηση του Τουρισμού και την ανάδειξη του Δήμου Ναυπλιέων γενικότερα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτά που πρέπει, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πλευρές ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα».

Επιπλέον για το Περίπτερο αυτό στο Ναύπλιο, έχει δηλώσει από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας:

“Επιδίωξή μας με το εν λόγω περίπτερο, που ήδη λειτουργεί και έχει εξυπηρετήσει πολλούς επισκέπτες, είναι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο στην Αργολίδα, την Πελοπόννησο. Παράλληλα επιζητούμε και την καταγραφή προβλημάτων που παρατηρούν οι επισκέπτες, τα οποία στο τέλος της περιόδου θα μελετώνται για την επίλυσή τους, αλλά και θα δημοσιοποιούνται” δήλωσε ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας”.

Αντιπολίτευση Τατούλη

Από τη μεριά της η κα Μπούζα για λογαριασμό της παράταξης Τατούλη, κάνοντας αντιπολίτευση στον Παναγιώτη Νίκα, δεν περιορίζεται στη δήλωση για την απουσία Κωστούρου, αλλά με αφορμή τη συγκεκριμένη ηχηρή απουσία του δημάρχου Ναυπλιέων, κάνει μια μακρόσυρτη ανακοίνωση για τα Info Kiosk και την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας σε όλη την Πελοπόννησο:

«Με συναίσθηση ευθύνης, απευθύνομαι  στους Πελοποννησίους και τους ενημερώνω, σχετικά με τις αδιαφανείς σπατάλες  της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα σε υλικά και κυρίως άυλα project, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας , ενώ δεν εξυπηρετούν στο ελάχιστο, τις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής προβολής. Πληρώνονται αδρά,  παρωχημένες και άχρηστες δράσεις,  χωρίς καμία ενημέρωση των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κυρίαρχη επιλογή την εποχή της  έκρηξης της τεχνολογίας για τον κ.Νίκα και τους συνεργάτες του, αποτελεί οτιδήποτε αναχρονιστικό, εμπεριέχει φιέστες και πανηγυράκια, όπως τα παρακμιακά infokiosk, όπου υποτίθεται εκεί, θα δίνονται πληροφορίες, από νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους, χωρίς καν  την ύπαρξη  κατάλληλου έντυπου υλικού ή άλλων πληροφοριακών μέσων ή σύγχρονου ηλεκτρονικού υλικού.

Πασχίζουν συχνά –πυκνά , εναγώνια και πειθήνια, στελέχη, πρωτεργάτες και επικεφαλής επιτροπών (Οικονομική) της Περιφερειακής Αρχής, που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την αδιαφάνεια, τις οικονομικές σπατάλες και τις αντιδημοκρατικές ακροβασίες , μέσω φίλιων ΜΜΕ να  συντηρήσουν την αναπόδεικτη εκλογική ρητορική της σκανδαλολογίας για τα έργα και ημέρες Τατούλη και συγχρόνως να πείσουν τους πολίτες πως προσφέρουν έργο στον τόπο, αναμασώντας όσα έργα βρήκαν έτοιμα από τους προηγούμενους ή μιλώντας για έργα προγραμματίζει η Κεντρική Κυβέρνηση, όπου η Περιφέρεια δεν έχει καν αρμοδιότητα.

Βέβαια αναφέρονται συχνά  και στον τουρισμό, που γνωρίζουν και οι ίδιοι, πως αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της προβληματικής τους διοίκησης.

Αλλά όσο και να προσπαθούν, οι λανθασμένες επιλογές δεν μπορούν να βαπτιστούν επιτυχίες. Ακόμη και καθημερινή εφημερίδα της Μεσσηνίας που κινείται φιλικά προς τα πεπραγμένα της διοίκησης Νίκα στην Περιφέρεια, στηλίτευσε το γεγονός της πολιτικής των infokiosk, χωρίς όμως  να αναφερθεί στα τραγελαφικά και θολά σημεία, αυτής της πολιτικής επιλογής, την οποία σκέφτεται ο κ.Νίκας, να επεκτείνει και στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, για να υποδέχονται λέει…και να αποχαιρετούν τους ταξιδιώτες!

Στα τραγελαφικά εντάσσεται η τακτική των συνεχών εγκαινίων των περιπτέρων αυτών (μαθαίνουμε πως σκέφτονται μέχρι και να ξανα-εγκαινιάσουν τα περίπτερα σε Ισθμό και Σπάρτη) και στα θολά, τα ποσά που ξοδεύονται, των 37.500 ευρώ για το Ναύπλιο και των 120.000 για τον Ισθμό και τη Σπάρτη, μόνο με ενημέρωση της Οικονομικής Επιτροπής και σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο με απόφαση των Αναπτυξιακών Εταιριών, χωρίς τη δημοκρατική λογοδοσία, μιας και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Επειδή όμως, με όσα βλέπουμε να γίνονται, διαπιστώνεται πως υπάρχει σύγχυση από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα σχετικά με τις αρμοδιότητες των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για την Τουριστική προβολή και εξωστρέφεια, ενημερώνω:

1.Οι Περιφέρειες της Χώρας, έχουν αναλάβει με νόμο, την εξωστρέφεια και ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Χώρας. Για να επιτύχουν σε αυτό το καθήκον, υποχρεούνται με σύγχρονη στρατηγική και στόχευση να εφαρμόσουν εκείνες τις πολιτικές, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα  χρηματοδοτικά εργαλεία, θα ενεργοποιήσουν ένα περιγραφόμενο και σαφές πλέγμα απαραίτητων νέων έργων και επενδύσεων, θα οδηγήσουν σε επιθετικές-καινοτόμες εξωστρεφείς δράσεις, με έξυπνες πρακτικές και τη χρήση ψηφιακών υποδομών, θα αναλάβουν ιδιαίτερες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και θα έχουν σταθερή παρουσία σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα. Συγχρόνως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις σύνθετες αναπτυξιακές προκλήσεις και μέσω της συνεργασίας με τον Α΄βαθμό Αυτοδιοίκησης και την Κυβέρνηση, να σχεδιάσουν και να υποστηρίξουν τουριστικές δράσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής και των δυνατοτήτων των προορισμών.

2.Οι Δήμοι έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις. Οφείλουν να καταστήσουν ελκυστικές τις πόλεις και τα χωριά μας. Όλοι οι χώροι να αποπνέουν φροντίδα, καθαριότητα, καλαισθησία και ευκολία στην πρόσβαση. Να οργανώνονται και να διαφημίζονται τοπικές, εορταστικές, παραδοσιακές, πολιτιστικές, θρησκευτικές, γαστρονομικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές και ιστορικές εκδηλώσεις και γενικά να υπάρχει ενδιαφέρον, μέριμνα και φροντίδα στους τουριστικούς, ορεινούς κλπ επισκέψιμους τόπους. Να υπάρχει συνεργασία και από κοινού υποστήριξη δράσεων με την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και άλλους φορείς και ιδιώτες, για υποστηρικτικές πρωτοβουλίες, που θα ενδυναμώσουν τους προορισμούς.

Αντί όλων αυτών, όμως βλέπουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ασχολείται κυρίως με αρμοδιότητες των Δήμων, να κατασπαταλά αδιαφανώς τεράστια ποσά σε παρωχημένα, ανεπίκαιρα και μη χρήσιμα έργα και να οδηγεί την Πελοπόννησο σε τουριστικό μαρασμό, όντας απούσα από όλα τα σημαντικά τουριστικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που οργανώνονται στην πατρίδα μας.

 Με δύο λόγια, απλά και λαϊκά, η ευθύνη της Περιφέρειας, είναι να κάνει γνωστό  και ελκυστικό  έναν προορισμό και να προσελκύσει επισκέπτες σ΄ αυτόν, ενώ  οι Δήμοι να  ικανοποιήσουν με τη φιλοξενία, τις εκδηλώσεις και την υπάρχουσα κατάσταση του προορισμού.

Η ηχηρή απουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων από την αποτυχημένη φιέστα εγκαινίων του infokiosk Ναυπλίου, έπρεπε να είναι το «καμπανάκι συναγερμού» προς τον έχοντα πάρει λάθος πορεία κ.Νίκα και να οδηγήσει στη λήξη της πολιτικής τύπου infokiosk, εγκαινίων, συνεχών φιεστών υπογραφών και παρωχημένων δράσεων, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι απόλυτα αναγκαία η στόχευση προσέλκυσης επισκεπτών κυρίως από το εξωτερικό, που φέρνει έσοδα στον τόπο και ενισχύει την απασχόληση .

Αυτή η προοπτική, δυστυχώς έχει βαλτώσει από την εμφανή ανικανότητα και απραξία.

Αγκάθι όμως  για την κοινωνία, αποτελεί και η συνέχιση εν έτει 2022, της κουτοπόνηρης πολιτικής της δημιουργίας «στρατιάς» ημετέρων υπαλλήλων, που αίφνης εμφανίζονται να ξεπροβάλουν σαν μανιτάρια, εργαζόμενοι σε δομές της Περιφέρειας, κάτι που πρέπει  να σταματήσει και να  επιδείξουν όλοι, τον προσήκοντα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην ανάγκη των πολιτών την εποχή της ανεργίας, για ενημέρωση, σχετικά με τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, κάτι που δυστυχώς καταπατάται βάναυσα, την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο».

Η ηχηρή η απουσία Κωστούρου

Με όλα αυτά, δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία Κωστούρου από τα εγκαίνια του Info Kiosk στο Ναύπλιο, παρότι ο ίδιος δεν έκανε οιαδήποτε δήλωση. Η απουσία του όμως χαρακτηρίστηκε ηχηρή από την παράταξη Τατούλη και την Αντωνία Μπούζα, χωρίς να γνωρίζει κανείς πλην του ιδίου του κου Κωστούρου τον λόγο για τον οποίο δεν παραβρέθηκε και αν όντως η αιτία είναι όσα αναφέρει η αντιπολίτευση Νίκα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button