home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Γιατί αποφασίστηκε να μπει το info kiosk στο λιμάνι και τι άλλο θα διαθέτει

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξεκινάμε με σωστό προγραμματισμό την υλοποίηση νέων δράσεων και έργων. Σήμερα είχα τη χαρά να συμμετέχω στην τηλεδιάσκεψη ως πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (info kiosk) στο Ναύπλιο, όπου είχαμε μια πολύ αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για την υλοποίησή του» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Και συνέχισε: «Στις 18-02-2021 υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Πάρνωνας Α.Ε., με αντικείμενο τη συνεργασία των συμβαλλομένων μερών με σκοπό την υποστήριξη οργάνωσης και λειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) στο Ναύπλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι πόροι για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, οι οποίοι ανέρχονται στο ποσό των ογδόντα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (80.500,00 €), θα προέρχονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα συνεισφέρει το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000,00 €) καθώς και από τον φορέα υλοποίησης.

Αποφασίσαμε να υπάρξει κοινός τρόπος λειτουργίας των info kiosk για όλη την Περιφέρεια και παρότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέτει το έντυπο υλικό τουριστικής προβολής και παρουσίασης της Πελοποννήσου, συμφωνήθηκε να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον υλικού και η ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Το τουριστικό περίπτερο θα αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστών και κέντρο ενδιαφέροντος για την πόλη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι maltezos-mantzounis.jpg

Δεδομένης της έντονης τουριστικής δραστηριότητας της πόλης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η τοποθέτηση του τουριστικού περιπτέρου στη προσφάτως διαμορφωμένη είσοδο του λιμανιού κρίθηκε ως η πλέον ενδεδειγμένη θέση. Αποφασίσθηκε αρχικώς η τοποθέτηση του τουριστικού περιπτέρου εντός της νέας διαμορφωμένης πλατείας για τους εξής λόγους:

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο διέλευσης τόσο για τους διερχόμενους με ΙΧ επισκέπτες, όσο και για εκείνους που αποβιβάζονται μέσω του λιμένος.

Η πλατεία εξασφαλίζει ασφαλή και άνετη προσβασιμότητα για όλους τους επισκέπτες, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες διαβάσεις στους παρακείμενους δρόμους, ράμπες εισόδου για ΑΜΕΑ και οδηγούς όδευσης τυφλών.

Ο επισκέπτης θα μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος του στην περιοχή (αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία) από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες διαμονής, σίτισης, ή επιμέρους δραστηριοτήτων (περιπατητικές διαδρομές, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα)».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis