home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Έθελξαν με τις χορευτικές τους ικανότητες δίπλα στα γιοτ

Πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο, δύο παράλληλες χορευτικές εκδηλώσεις.
Εγκαίνια medys Ναύπλιο (14)

Στα πλαίσια διοργάνωσης από το Δήμο Ναυπλιέων και τον Δημοτικό Οργανισμό (ΔΟΠΠΑΤ), της 1ης Έκθεσης τοπικών προϊόντων αλλά και του 7ου Mediterranean Yacht Show, πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο, δύο παράλληλες χορευτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 30 Απριλίου χορευτική παράσταση από το χορευτικό σωματείο «Χοροκίνηση» και την Κυριακή 1η Μαΐου χορευτική παράσταση από το Σωματείο Φίλων ΠΛΙ.

Ο ΔΟΠΠΑΤ εκφράζει ευγνωμοσύνη στους χορευτές της Χοροκίνησης και την Νίνα Μάρκου, καθώς επίσης στους χορευτές του Σωματείου Φίλων του ΠΛΙ και τον Στέλιο Αρμάο, για την συνεχή τους παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις.

Mediterranean Yacht Show

Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 2 Μαΐου η έκθεση σκαφών στο Ναύπλιο μετά τα εγκαίνια που συνοδεύτηκαν με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και προωθητικές δράσεις μέσω της έκθεσης τοπικών προϊόντων. Το κόκκινο χαλί στρώθηκε στο λιμάνι που είναι γεμάτο από πολυτελή γιοτ και ο κόσμος ξεχύθηκε από την πρώτη στιγμή για να απολαύσει τη βόλτα του δίπλα στη θάλασσα.

Το 7ο Mediterranean Yacht Show θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου και αφορά κατά κύριο λόγο εξειδικευμένους ship brokers που ενδιαφέρονται να ναυλώσουν σκάφη για τους πλούσιους πελάτες τους.

Το MEDYS διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων. Οι brokers μπορούν να δουν από κοντά τα σκάφη που είναι διαθέσιμα προς ναύλωση στην Ελλάδα και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, να γνωρίσουν τα πληρώματά τους και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις επιλογές που προσφέρουν.

Αυτή τη στιγμή πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν το λιμάνι του Ναυπλίου χωρούσε περισσότερα σκάφη, καθώς 20 από αυτά που αιτήθηκαν συμμετοχής έμειναν εκτός.

Τα εγκαίνια

Το απόγευματου Σαββάτου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρέστη και χαιρέτισε στην διεθνή έκθεση 7th Mediterranean Yacht Show που εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου έως τις 4 Μαΐου θα βρίσκονται πάνω από 90 σκάφη αναψυχής.

“Ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας” χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Π. Νίκας την έκθεση αυτή, η οποία συμβάλει στον θαλάσσιο τουρισμό:

“Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας, καθώς αποτελεί πηγή πλούτου ενώ δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας” τόνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη σε εξέλιξη οργανωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Τόνισε ακόμα ο Π. Νίκας ότι Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έχει αναλάβει και προωθεί την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούν τη μαρίνα του Ναυπλίου και εκτίμησε ότι σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η υπογραφή της σχετκής ΣΔΙΤ για την ιδιαίτερης σημασίας αυτή υποδομή.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι πρόεδροι του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλης Σκουλικίδης, του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού) Μαρία Ράλλη, του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis