home design 800x400
home design 1170Χ320

Μπορεί το Ναύπλιο με το MEDITERRANEAN YACHT SHOW να «σώσει» την ελληνική άδεια σκαφών αναψυχής;

Προβλήματα φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας
Εγκαίνια 6ου Mediterranean Yacht Show

Θα μπορέσει το Ναύπλιο με το  MEDITERRANEAN YACHT SHOW του να «σώσει» την ελληνική άδεια σκαφών αναψυχής;

Η ελληνική άδεια απειλείται με «κατάργηση» από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτίλίας και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αναγκαιότητα ύπαρξής της αλλά και η δυναμική της αναδεικνύεται από τη σύγκριση των στοιχείων των δυο διεθνών εκθέσεων σκαφών αναψυχής που πραγματοποιούνται σε Βαρκελώνη και Ναύπλιο, την άνοιξη.

Στο Ναύπλιο, το MEDITERRANEAN  YACHT  SHOW θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 30 Απριλίου ως τις 4 Μαΐου με τη συμμετοχή 90 σκαφών με ελληνικές επαγγελματικές άδειες, που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αρμοδίους, στη λίστα αναμονής βρίσκονται ακόμη 20 σκάφη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ελλιμενισμού τους.

Εγκαίνια 6ου Mediterranean Yacht Show
Φωτό: Αρχείο

Παράγοντες της «βιομηχανίας» των σκαφών αναψυχής  επισημαίνουν πως  η δυναμική της ελληνικής επαγγελματικής άδειας είναι εμφανής καθώς στο Ναύπλιο εμφανίζονται πάνω από τέσσερις φορές περισσότερα σκάφη από ό,τι στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με διακεκριμένους κλάδους, η ελληνική επαγγελματική άδεια και συνεπώς η ελληνική σημαία υπονομεύεται από το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας πλοίων αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εμπορικής ναυπηγικής βιομηχανίας» και άλλες διατάξεις που προβλέπουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία σκαφών με ξένη σημαία που θα μπορούν να εκτελούν πλήρη σύμβαση ναύλωσης, για περίοδο 21 ημερών και επτά επιπλέον ημέρες μετά την ειδική άδεια.

Όπως όλα δείχνουν η ελληνική άδεια σκαφών αναψυχής λοιπόν στηρίζει τις ελπίδες της και στο Ναύπλιο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis