home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αεροχείμαρρος φέρνει Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

Τι αποκάλυψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για το καιρικό φαινόμενο.

Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας θα περιλαμβάνει ο καιρός των επόμενων ημερών σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος εξήγησε στο Open ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται στα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της κεντρικής μεσογείου και τα βόρεια της Αφρικής.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά σηκώνουν αφρικανική σκόνη και φέρνουν λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ «θα δούμε και πιο υψηλές θερμοκρασίες προς την Παρασκευή για την ανατολική και νότια Ελλάδα της τάξης των 27 βαθμών Κελσίου οι οποίες σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης θα φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου».

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος «ο αεροχείμαρρος από την περιοχή της Αφρικής στρέφεται προς τα βόρεια και τα βορειοανατολικά και σηκώνει διαταραχές βαρομετρικά χαμηλά οδηγώντας τα προς τη χώρα μας».

Αύριο, Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Μαρτίου, σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα έχουμε αρκετές βροχές και λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και έτσι θα οδηγηθούμε μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με κατά διαστήματα νεφελώδη καιρό.

«Από τη νέα εβδομάδα αναμένουμε νέο κύμα θερμών αερίων μαζών, προσοχή στη λασποβροχή» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis