home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Σοκάρει η ιατροδικαστική – Πυροβόλησε στο κεφάλι τους γονείς και έπνιξε τα μωρά

Το βίαιο ιστορικό του βασικού υπόπτου – Είχε σκάψει λάκκο για να θάψει τις σορούς
Αστυνομία

Την αγριότητα με την όποια ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του ζευγαριού και των δύο μωρών το απόγευμα της Τετάρτης (02.03.2022) αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Ο δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο και την 37χρονη σύζυγο του στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια προκάλεσε ασφυχτικό θάνατο στα δύο παιδάκια του ζευγαριού, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών. Η τραγωδία στην Ανδραβίδα αποκαλύφθηκε όταν επέστρεψε στο σπίτι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας!

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία είναι ένας γείτονας της οικογένειας και ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμεναν.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή της Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, που πραγματοποίησε την νεκροψία – νεκροτομή, τα αίτια θανάτου του ζευγαριού «προήλθαν από κακώσεις κεφαλής δια βόλιδος όπλου», ενώ τα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία, καθώς ο δράστης είτε με τα χέρια είτε με κάποιο αντικείμενο, προκάλεσε «την απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών».

Όσον αφορά στην ώρα θανάτου των τεσσάρων θυμάτων, η ιατροδικαστής ανέφερε ότι όταν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος στις 09:30 το βράδυ της περασμένης Τέταρτης για την πρώτη αυτοψία, είχαν περάσει περίπου 4,5 με 5 ώρες από την ώρα του θανάτου.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του υπόπτου

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται, με τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ να προσπαθούν να εντοπίσουν τον άνθρωπο που θεωρούν ως πιθανό δράστη του εγκλήματος.

Από τα θύματα έχει ληφθεί δείγμα για ίχνη DNA, ώστε όταν συλληφθεί ο δράστης να γίνει χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που πιθανόν να γνωρίζουν κάτι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι και την αποθήκη, όπου είχαν εντοπιστεί οι τέσσερις σοροί.

Είχε πυροβολήσει κι’ άλλους

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι είχε πυροβολήσει άλλους δύο ανθρώπους στο παρελθόν με κυνηγετική καραμπίνα, ο ένας εξ αυτών ήταν ο κουμπάρος του.

Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν καταθέσει μήνυση, ωστόσο τις απέσυραν γιατί δέχονταν απειλές από τον δράστη για τις οικογένειές τους.

Κάτι που έκανε πράξη στην άτυχη οικογένεια, η οποία ξεκληρίστηκε από τον 62χρονο επειδή του χρωστούσαν χρήματα ενοικίου. Τον τελευταίο καιρό είχε τακτικούς καβγάδες με τα θύματα, τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής επισημαίνουν στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι «μας είχε πει ότι θα τους έδιωχνε από το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου που έχει ισχύ έως τον Μάρτιο». Ακόμα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο συγκεκριμένο σπίτι μαρτυρά πώς ίσως ήταν και αυτός ένας τρόπος για να τους διώξει από το σπίτι μια ώρα αρχύτερα.

Οι κάμερες ασφαλείας και η διαφυγή με το αγροτικό

Ήδη όσοι γνώριζαν τα τεκταινόμενα στην Ανδραβίδα, είχε στρέψει τα φώτα στον βασικό ύποπτο. Υπήρχαν άνθρωποι που αμέσως εκτίμησαν ποιος είναι δράστης. Και προφανώς και οι αρχές βάδισαν στον ίδιο δρόμο. Βέβαια έλεγξαν το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που «είδαν» τον δράστη και τις κινήσεις του.

Έτσι από νωρίς το πρωί όταν παρουσία δικαστικής λειτουργού, μπήκαν στο σπίτι του βασικού υπόπτου που απουσίαζε. Το έκαναν φύλλο και φτερό, βρήκαν κάποια όπλα αλλά και τα κινητά του, κλειστά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης οπλοφορεί, ίσως και με το όπλο που διαπράχθηκαν οι δολοφονίες και διέφυγε με το αγροτικό του όχημα και όχι με το πολυτελές επιβατηγό ΙΧ του.

Φαίνεται πως δεν έχει κινητό τηλέφωνο μαζί του ή τουλάχιστον κάποιο από αυτά που χρησιμοποιούσε, επιδιώκοντας να αποφύγει τον εντοπισμό του από το σήμα του.

Αναφορές ότι είχε σκάψει λάκκο για τις σορούς

Κάτι άλλο που προκαλεί φρίκη, είναι ότι υπάρχουν αναφορές πως θέλουν το δολοφόνο να είχε σκάψει λάκκο σε γειτονικό χωριό, στο Τραγανό, για να θάψει εκεί τις σορούς.

Γι’ αυτό πιθανότατα και προσπάθησε να τους φορτώσει στο τρέιλερ, ωστόσο ο ερχομός του τρίτου παιδιού τον έκανε να το βάλει στα πόδια βιαστικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis