home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η στεριά κατάπιε τη θάλασσα – Εντυπωσιάζει η άμπωτη στο Ναύπλιο

Απέραντη αμμουδιά στην παραλιακή προκαλεί το ενδιαφέρον
Άμπωτη στο Ναύπλιο (2)

Εντυπωσιάζει κάθε φορά η άμπωτη στο Ναύπλιο, με τη στεριά να μοιάζει ότι καταπίνει τη θάλασσα και την παραλιακή προς τη Νέα Κίο να αποκτά μια απέραντη αμμουδιά.

Το φαινόμενο της άμπωτης είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες με τα νερά να υποχωρούν και να αλλάζει το γνωστό τοπίο απέναντι από το Μπούρτζι. Οι βάρκες έρχονται πιο κοντά στη στεριά και μπορεί να περπατήσει κανείς εκεί που μέχρι πρότινος τη στεριά κάλυπτε η θάλασσα.

Το φαινόμενο της άμπωτης, δηλαδή της υποχώρησης των υδάτων, κάθε φορά που συμβαίνει στην περιοχή, προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο των ειδικών όσο και των πολιτών που σπεύδουν στην παραλιακή για να απολαύσουν το θέαμα.

Εντυπωσιακές εικόνες είχε καταγράψει ο φωτογραφικός φακός τον περασμένο Απρίλη, στην ιδία περιοχή όταν με την άμπωτη είχαν βγει κοχύλια στη στεριά και δημιουργήθηκαν ίχνη αλυκής.

Η άμπωτη έχει γίνει αντικείμενο έρευνας αφού είχε παρατηρηθεί έντονα τόσο στις ελληνικές παραλίες, αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες της Μεσογείου και εύλογα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού. Τότε είχαν μάλιστα καταγραφεί θλιβερές εικόνες στην Παραλιακή με νεκρές χελώνες στην αμμουδιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis