Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΡεπορτάζΝαύπλιο: Κοχύλια στη στεριά και ίχνη αλυκής από την άμπωτη – 26...

Ναύπλιο: Κοχύλια στη στεριά και ίχνη αλυκής από την άμπωτη – 26 φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Το τοπίο έχει μεταμορφωθεί και έχουν δημιουργηθεί πολλά στρέμματα στεριάς εκεί που υπήρχε θάλασσα

Σχετικά

Περισσότερα

Κοχύλια πολύ μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα, και μια τεράστια αμμουδιά με ίχνη αλυκής, εκεί όπου πάντα τη στεριά κάλυπτε το νερό, έχει αποκαλύψει η συνεχιζόμενη πρωτοφανής άμπωτη που συνεχίζεται στον Αργολικό κόλπο.

Στο μυχό του κόλπου στην είσοδο του Ναυπλίου από την παραλιακή Νέας Κίου, απλώνεται μια τεράστια παραλία μέχρι το λιμάνι, που δεν υπήρχε πριν.

Το τοπίο στην παραλιακή είσοδο του Ναυπλίου έχει μεταμορφωθεί εντελώς και έχουν δημιουργηθεί πολλά στρέμματα στεριάς εκεί που υπήρχε θάλασσα.

Τις 26 εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis δεν τις έχουν ξαναδεί όσοι μένουν στο Ναύπλιο, ή όσοι γνωρίζουν την πόλη από παλιότερη επίσκεψή τους, εκεί.

Η τεράστια παραλία τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πόλος έλξης περιπατητών, αφού βαδίζουν σε μια περιοχή που άλλοτε απολάμβαναν μόνο τα ψάρια. Στην τεράστια αμμουδιά τα ίχνη του θαλασσινού περιβάλλοντος είναι εμφανή, με κοχύλια που βρίσκονται πολύ μακριά από τη θάλασσα πλέον, αλλά και αλάτι από το νερό που έχει εξατμιστεί, δημιουργώντας εικόνες αλυκής.

Οι φωτογραφίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια