Στην Κόρινθο συνελήφθη χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου 2026, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κορινθίας, μια 26χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία. Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση διαδικτυακής ομάδας που, σύμφωνα με την προανάκριση, υπονόμευε το έργο της Τροχαίας ενημερώνοντας τα μέλη της για τα σημεία αστυνομικών ελέγχων.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου. Από την έρευνα προέκυψε ότι η 26χρονη, μαζί με έναν 35χρονο ημεδαπό, διαχειρίζονταν κοινότητα σε ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων, η οποία είχε δημιουργηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 και αριθμούσε περίπου 3.926 μέλη.
Σκοπός της ομάδας, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν η μαζική πληροφόρηση των μελών για τα ακριβή σημεία και τον χρόνο διενέργειας αστυνομικών ελέγχων, κυρίως από τα κλιμάκια της Τροχαίας στην Κορινθία. Η δράση αυτή θεωρείται ότι υπονόμευε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.
Κατά τη σύλληψη, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου λειτουργούσε η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποίησης των λογαριασμών διαχείρισης της κοινότητας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί αρμοδίως στις δικαστικές αρχές.











