home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποια είναι η Ειρήνη που αναστάτωσε το αργολικό χωριό

Είναι από τις Λίμνες Άργους η Ιρίνα Καραμάνος η σύντροφος του νέου Προέδρου της Χιλής;
fhfir4dwqaugypa

Άρχισαν να συνηθίζουν οι Μαρτυρικές Λίμνες, στις διακρίσεις, έστω και δάνεια που έρχονται από το εξωτερικό, όπως αυτό πρόσφατα με τον Τζωρτζ Καμπόσο που νίκησε τον Τεόφιμο Λόπες και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Τώρα μόνο και ένα όνομα, όπως Καραμάνος, είναι αρκετό να ψάξουν για το αν ο μπαρμπαγιώργης ταυτίζεται με τον πατέρα της, Γεώργιο Καραμάνο ο οποίος ήταν για χρόνια Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο, κι αν φυσικά η καταγωγή του ήταν από τις Λίμνες. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν τότε η Ελληνικής καταγωγής Ιρίνα Καραμάνος, η σύντροφος του Γκάμπριελ Μπόριτς, του ανθρώπου που εξελέγη νέος Πρόεδρος της Χιλής το βράδυ της Κυριακής, θα κάνει το χωριό της καταγωγής της ιδιαίτερα περήφανο.

Η Ιρίνα, η οποία έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, δεν έκανε εμφανίσεις, μέχρι ο Μπόριτς να προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Τότε ήταν που τον συνόδευσε σε μια πολιτική ομιλία, η οποία ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να κερδίσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που θέλουν να συνοδεύεται ο Πρόεδρος.

Ιρίνα Καραμάνος

Η Καραμάνος είναι υπέρμαχος του φεμινισμού και έχει καταδικάσει το κόμμα του Πινοσέτ ως «απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Έχει επίσης πάρει θέση για θέματα ασφάλειας και τάξης: «Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των διακινητών ναρκωτικών».

Ο πρώην ηγέτης φοιτητικών διαδηλώσεων Γκάμπριελ Μπόριτς νίκησε τον συντηρητικό Χοσέ Αντόνιο Καστ στις προεδρικές εκλογές της Χιλής και έγινε έτσι ο νεότερος ηγέτης της χώρας στη σύγχρονη εποχή.

gabriel boris

Ο 35χρονος νέος Πρόεδρος (με τα τατουάζ στα χέρια) έχει δεσμευτεί να επεκτείνει τα κοινωνικά προγράμματα της Χιλής, να εθνικοποιήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα και να αυξήσει τα κρατικά έσοδα μέσω φόρων στις τεράστιες εταιρείες εξόρυξης που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis