home design 800x400

Επίθεση σε μητροπολίτες: Ανακούφιση σε Αργολίδα και Άρτα για Καλλίνικο

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό. Ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος Κορομπόκης με καταγωγή από το Άργος.

Αμέσως μετά την επίθεση στην Μονή Πετράκη, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ αλλά η κατάσταση της υγείας του ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος φαίνεται να έχει αποφύγει τα χειρότερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετέβη στο ΚΑΤ, με ιδία μέσα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση και πιθανόν να μην νοσηλευτεί.

Η επίθεση

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του. Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης.

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών

Εγκαύματα φέρουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας.

Όλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ τρεις που φέρουν πιο σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη και ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μητροπολίτες Κηφισίας και Κονίτσης τραυματίστηκαν στην περιοχή του ματιού, οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης και Ζακύνθου στο αυτί, ενώ ένας εκ των δύο κληρικών και στο λαιμό.

Οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, δεν φέρουν βαριά εγκαύματα.

Ιερώνυμος: Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα

Στο Λαϊκό μετέβη άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε στη συνέχεια και το Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των Αρχιερέων, καθώς και για την κατάσταση των δύο κληρικών των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα, τονίζοντας ότι χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Βίος και Πολιτεία ο δράστης

Ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛΑΣ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, της ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

Πρόκειται για 37χρονο σήμερα ιερωμένο με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η η οργανική θέση του φέρεται να είναι στην Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Ο ιερέας είχε εμπλακεί πριν δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας.

Ο ιερέας – δράστης είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του και μάλιστα στα απόκρυφά του, εκτιμώντας ότι δεν θα τον ψάξουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο στη σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε το «φιξάκι». Ακολούθως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας -στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση – του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Σχόλια

Exit mobile version