home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Επίθεση με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες – Τραυματίας ο Αργείος Καλλίνικος

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας άνδρας επιτέθηκε με βιτριόλι σε αρχιερείς κατά τη διάρκεια δίκης σε Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά μητροπολιτών και ενός φύλακα. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο Αργείος Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ με δυο ακόμη Μητροπολίτες που φέρουν πιο σοβαρά τραύματα.

Ο κ. Καλλίνικος φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο ΚΑΤ ετοιμάζεται ειδική ομάδα γιατρών για να αναλάβει τους τρεις Μητροπολίτες οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου για τη ζωή τους.

Ο δράστης και οι τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας – δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη ο οποίος έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Ποιοι μητροπολίτες συμμετείχαν

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Τραυματίες είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.
Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών που είχαν επιλεγεί να παραστούν ήταν και ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, όμως δήλωσε κόλλημα και έτσι δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

Διαβάστε Ακόμα: Σε τι κατάσταση νοσηλεύεται ο Άρτης Καλλίνικος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button