home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

«Ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε» – Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε 4χρονο στο Παλαιό Φάληρο

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ειδικού φρουρού, Κωνσταντίνου Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για την επιχείρηση διάσωσης ενός 4χρονου αγοριού στο Παλαιό Φάληρο που είχε προκαλέσει αίσθηση. «Αυτό που ένιωσα δεν το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου. Είναι σαν να είσαι σε ένα κενό», λέει συγκινημένος σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι της στο youtube η ΕΛ.ΑΣ.

«Και να πετάς, να μην υπάρχει τίποτα. Να μη βλέπεις τίποτα, να μη νιώθεις τίποτα, να μην ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Ακόμα και η μητέρα μου να ήταν δίπλα μου δεν θα την αναγνώριζα. Ένα κενό, είναι όλα κόκκινα», προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Όταν τελικά έβαλαν το παιδί στο περιπολικό για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ήταν πολύ δύσκολα, καταφέραμε μετά να συνέλθει το παιδί, μου έσφιγγε το χέρι, ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε».

Τι είχε συμβεί

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας όταν το αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του και η μητέρα του κάλεσε ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο αργούσε και όταν έφτασε στο σημείο η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, το αγοράκι δεν έδειχνε σημεία ζωής. Ωστόσο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ένας αστυνομικός ξεκίνησε να του κάνει μαλάξεις. Όση ώρα περίμεναν το ασθενοφόρο εμφανίστηκε ένα περιπολικό για βοήθεια.

Τότε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να βάλουν το παιδάκι μέσα στο περιπολικό και να το μεταφέρουν στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Μάλιστα ένας εκ των αστυνομικών είχε εκπαιδευτεί σε ΚΑΡΠΑ και έκανε μαλάξεις στην καρδιά του 4χρονου ο οποίος είχε αδύναμο σφυγμό. Σε ελάχιστα λεπτά και ενώ ο σφυγμός του είχε επανέλθει, το αγόρι έφθασε στο νοσοκομείο όπου το ανέλαβαν γιατροί και νοσηλευτές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button