home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Κορωνοϊός και lockdown αγχώνουν τους οδοντίατρους που ζητούν να εμβολιαστούν άμεσα

Οδοντίατρος

Την αδήριτη και άμεση ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θέτουν με επιστολή τους οι οδοντίατροι της Αργολίδας, δεδομένου ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους υποβάλλονται σε υψηλότατο βαθμό επικινδυνότητας για προσβολή από τον ιό με σοβαρή πιθανότητα μετάδοσής του στους ίδιους και τους ασθενείς.

Ιδιαίτερα όσο αναφορά την Αργολίδα μετά το απροειδοποίητο σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των υγειονομικών φορέων του νομού, θεωρείται ότι είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών του νομού και κυρίως αυτών που βρίσκονται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας για τη διασπορά της νόσου.

Αναφορά Γκιόλα σε Κικίλια

Αναφορά κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού των ιδιωτών οδοντιάτρων της Αργολίδας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς καθώς και η επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ συνημμένα την από 14 Ιανουαρίου 2021 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας που απεστάλη και σε μένα, με θέμα την αναγκαιότητα του άμεσου εμβολιασμού των ιδιωτών οδοντιάτρων στην Π.Ε. Αργολίδας.

Με την ως άνω επιστολή του ο Οδοντιατρικός  Σύλλογος Αργολίδας υποδηλώνει την αδήριτη και άμεση ανάγκη εμβολιασμού κατά του ιού SARS-Cov-19, καθότι οι οδοντίατροι κατά την εκτέλεση του καθήκοντος-λειτουργήματος των υποβάλλονται σε υψηλότατο βαθμό επικινδυνότητας για προσβολή από τον ιό με σοβαρή πιθανότητα μετάδοσής του στους ίδιους και τους ασθενείς. Επισημαίνεται ότι η αποφυγή κρουσμάτων μέχρι σήμερα οφείλεται στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας, φροντίδας και προληπτικών μέτρων που οι ίδιοι οι οδοντίατροι έχουν λάβει σεβόμενοι το λειτούργημα που επιτελούν. Καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, κάτι για το οποίο έχει την απόλυτη συνηγορία και εμού, να υπαχθούν όλα τα μέλη του συλλόγου σε άμεσο πρόγραμμα εμβολιασμού. Όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται πράγματι στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοιού αλλά ειδικότερα οι οδοντίατροι αντικρύζουν πρόσωπο με πρόσωπο (facetoface) έναν κρυφό και ύπουλο εχθρό και συνεπώς χρήζουν της αυτονόητης προφύλαξης τους δια του εμβολιασμού τους».

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Η Επιστολή Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή των οδοντιάτρων του νομού την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημόπουλος και η γραμματέας Κωνσταντίνα Μερίκα:

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αναγκαιότητα της υπαγωγής των ιδιωτών οδοντιάτρων στο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του ιού covid-19. Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι οι ιδιώτες οδοντίατροι βρίσκονται στους πρώτους βαθμούς επικινδυνότητας για τη διασπορά της νόσου. Η φύση και ο τρόπος άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος μας καθιστά ευάλωτους και βάζει σε κίνδυνο κυρίως τους ασθενείς μας. Ιδιαίτερα όσο αναφορά την Αργολίδα μετά το απροειδοποίητο σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των υγειονομικών φορέων του νομού, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών του νομού μας και κυρίως αυτών που βρίσκονται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας για τη διασπορά της νόσου.

Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90% παρέχονται από ιδιώτες οδοντιάτρους. Ο κλάδος μας δεν έχει τη δυνατότητα της παραπομπής περιστατικών σε δημόσια νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές. Όλοι οι οδοντίατροι τόσο στην πρώτη περίοδο καραντίνας όσο και σε αυτή που διανύουμε παρείχαν και παρέχουν τις υπηρεσίες παρά τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε μέσα ατομικήςπροστασίας όσο και σε φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρουσιάστηκαν κυρίως στην πρώτη καραντίνα. Τα οδοντιατρεία ιδιαίτερα του νομού μας δεν έγιναν σημεία διασποράς της νόσου και αυτό οφείλεται μόνο στην επαγγελματική συνείδηση των συναδέλφων οδοντιάτρων.

Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι ο εμβολιασμός των ιδιωτών οδοντιάτρων αλλά και των ιδιωτών ιατρών σε έναν νομό στον οποίο έχει επιβληθεί καραντίνα, είναι υψίστης σημασίας τόσο για λόγους δημόσιας υγείας όσο και για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου.

Ελπίζουμε ότι θα μεριμνήσετε για την επίλυση του ανωτέρου προβλήματος».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis