Αίσιο τέλος για τον Βρετανό τουρίστα που εγκλωβίστηκε στην Αρχαία Κόρινθο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε δύσβατο βραχώδες σημείο κοντά στο Κάστρο – Σώος αλλά εξαντλημένος ο άνδρας, συγκινημένος ευχαρίστησε τους διασώστες του
arxaia korinthos

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Αυγούστου η επιχείρηση διάσωσης ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε βραχώδη περιοχή κοντά στο Κάστρο της Αρχαίας Κορίνθου από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, ο άνδρας, που βρισκόταν για τουρισμό στην περιοχή, επιχείρησε να προσεγγίσει σημείο με δύσκολη πρόσβαση και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε εγκλωβισμένος σε απότομο βράχο, χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψει με ασφάλεια.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, καθώς και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πυρασφάλειας Αθικίων, οι οποίοι εργάστηκαν όλη τη νύχτα κάτω από δύσκολες συνθήκες και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να προσεγγίσουν τον τουρίστα και να τον απομακρύνουν με ασφάλεια.

Ο τουρίστας ανασύρθηκε εξαντλημένος αλλά σώος και καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπέστη τραυματισμούς, ενώ η κόπωση από την πολύωρη παραμονή του στο δύσβατο σημείο ήταν έντονη. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, ευχαρίστησε με συγκίνηση τους διασώστες του για την άμεση ανταπόκριση και τον επαγγελματισμό τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis