home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γκιόλας: «Έπιασαν τόπο οι ενέργειες των φοιτητών»

Τί αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας για την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή του Πα.Πελ.
panepistimio nafpliou

Την Παρασκευή 7 Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων του ελεγχόμενου καθηγητή, τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα νέα αυτά ανακούφισαν τη φοιτητική κοινότητα της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο και όπως τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας «μοίρασε ένα μικρό τόνο δικαίωσης σε όλους εκείνους που προσπάθησαν με μάχες σε αίθουσες, δρόμους και Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης να δικαιωθούν για όσα είχαν συμβεί».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για «αναστολή των καθηκόντων του ελεγχόμενου  καθηγητή τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», μοίρασε ένα μικρό τόνο δικαίωσης σε όλους εκείνους που προσπάθησαν με μάχες σε αίθουσες, δρόμους και Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης να δικαιωθούν για όσα είχαν συμβεί.

  Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών φώναξαν «ΩΣ ΕΔΩ». Διεκδίκησαν επί μήνες το δίκιο τους για όσα είχαν βιώσει κάποιες συμφοιτήτριές τους από τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή. Στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε απόφαση που επέτρεπε στον διωκόμενο να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Η φοιτητική κοινότητα προσέφυγε κατά της απόφασης, θεσμικοί φορείς απέστειλαν επιστολές, οι Γενικές Συνελεύσεις της Σχολής Καλών Τεχνών αποφάσιζε να ταχθεί εναντίον, οργανώθηκαν πορείες και διαμαρτυρίες. Τελικά, η προχτεσινή απόφαση φάνηκε πως έπιασαν τόπο όλες αυτές οι ενέργειες. Οι φοιτητές νίκησαν.

  Κάτι ελπιδοφόρο γεννιέται στον τόπο μας. Η νεολαία εξακολουθεί να μάχεται και να διεκδικεί. Το δίκιο επιστρέφει. Το μέλλον μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερο.»

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis