home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Γ. Γκιόλας: «Έπιασαν τόπο οι ενέργειες των φοιτητών»

Τί αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας για την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή του Πα.Πελ.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων του ελεγχόμενου καθηγητή, τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα νέα αυτά ανακούφισαν τη φοιτητική κοινότητα της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο και όπως τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας «μοίρασε ένα μικρό τόνο δικαίωσης σε όλους εκείνους που προσπάθησαν με μάχες σε αίθουσες, δρόμους και Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης να δικαιωθούν για όσα είχαν συμβεί».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για «αναστολή των καθηκόντων του ελεγχόμενου  καθηγητή τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», μοίρασε ένα μικρό τόνο δικαίωσης σε όλους εκείνους που προσπάθησαν με μάχες σε αίθουσες, δρόμους και Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης να δικαιωθούν για όσα είχαν συμβεί.

  Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών φώναξαν «ΩΣ ΕΔΩ». Διεκδίκησαν επί μήνες το δίκιο τους για όσα είχαν βιώσει κάποιες συμφοιτήτριές τους από τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή. Στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε απόφαση που επέτρεπε στον διωκόμενο να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Η φοιτητική κοινότητα προσέφυγε κατά της απόφασης, θεσμικοί φορείς απέστειλαν επιστολές, οι Γενικές Συνελεύσεις της Σχολής Καλών Τεχνών αποφάσιζε να ταχθεί εναντίον, οργανώθηκαν πορείες και διαμαρτυρίες. Τελικά, η προχτεσινή απόφαση φάνηκε πως έπιασαν τόπο όλες αυτές οι ενέργειες. Οι φοιτητές νίκησαν.

  Κάτι ελπιδοφόρο γεννιέται στον τόπο μας. Η νεολαία εξακολουθεί να μάχεται και να διεκδικεί. Το δίκιο επιστρέφει. Το μέλλον μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερο.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button