home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Βάνδαλος – «μαθηματικός» έβγαλε το άχτι του πάνω στο γλυπτό

Κάποιος θέλησε να κάνει …μαθηματικές πράξεις πάνω στο μάρμαρο, σε ένα από τα γλυπτά που φιλοξενούνται στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Γλυπτό Ναύπλιο μαθηματικά

Ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία στο Ναύπλιο είναι ο πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, ένα υπαίθριο μουσείο σύγχρονης γλυπτικής με έργα από τους διασημότερους και πολυβραβευμένους γλύπτες στην Ελλάδα, τα οποία προέκυψαν από το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ναυπλίου που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η γλυπτική είναι μια καλλιτεχνική έκφραση που δίνει νόημα, ρυθμό και μέτρο στο χώρο και στον χρόνο. Και τα υπέροχα αυτά έργα έχουν ήδη γίνει και γίνονται καθημερινά αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους της πόλης που στέκονται να τα θαυμάσουν και να τα φωτογραφήσουν.

Σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης έχουν σεβαστεί απόλυτα την τέχνη που ξεδιπλώνεται στον πεζόδρομο. Όμως υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι που δεν τα σεβάστηκαν. Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει πριν από περίπου 10 μέρες ο βανδαλισμός ενός από τα γλυπτά που έχουν σμιλευτεί σε μάρμαρο, καθώς κάποιος άγνωστος έγραψε κάτι πάνω σε αυτό με έναν μαύρο μαρκαδόρο.

Τότε ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Δημούλης έσπευσε στο σημείο για να αποκαταστήσει τη ζημιά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως αυτό θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει.

Τελικά όμως δεν ήταν καθώς το πρωί της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο φωτογραφικός φακός του anagnostis απαθανάτισε έναν ακόμα βανδαλισμό πάνω σε γλυπτό. Κάποιος θέλησε να κάνει …μαθηματικές πράξεις πάνω στο μάρμαρο, στην πίσω πλευρά ενός από τα γλυπτά που φιλοξενούνται στον πεζόδρομο.

Ο βάνδαλος – «μαθηματικός» που έβγαλε το άχτι ρου πάνω στο γλυπτό παραμένει άγνωστος, όπως άγνωστο είναι το τι ακριβώς είχε στο μυαλό του τη στιγμή της πράξης του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis