home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Ναύπλιο: Το σεβάστηκαν πέντε μήνες μέχρι που το βανδάλισαν

Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε το λιβελογράφημα πάνω στο γλυπτό στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Ένα από τα ομορφότερα σημεία στο Ναύπλιο είναι ο πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, ένα υπαίθριο μουσείο σύγχρονης γλυπτικής με έργα από τους διασημότερους και πολυβραβευμένους γλύπτες στην Ελλάδα, τα οποία προέκυψαν από το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ναυπλίου που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η γλυπτική μπορεί να είναι μια καλλιτεχνική έκφραση που δίνει νόημα, ρυθμό και μέτρο στο χώρο και στον χρόνο. Και τα υπέροχα αυτά έργα έχουν ήδη γίνει και γίνονται καθημερινά αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους της πόλης. Όμως υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι «μπαχαλάκηδες» που αντί να εκτιμούν το ωραίο, το καταστρέφουν.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο βανδαλισμός ενός από τα γλυπτά που έχουν σμιλευτεί σε μάρμαρο, καθώς κάποιος άγνωστος έγραψε κάτι πάνω σε αυτό με έναν μαύρο μαρκαδόρο.

Ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Δημούλης έσπευσε στο σημείο για να αποκαταστήσει τη ζημιά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως αυτό θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει. Φυσικά το λιβελογράφημα του βανδάλου σχολιάστηκε αρνητικά από τους χρήστες των social media, όπως ήταν λογικό και επόμενο.

«Τα σεβάστηκαν 5 μήνες αλλά ένα καλόπαιδο όχι, ελπίζω τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο την άλλη φορά να τον χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό», σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Δημούλης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button