Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μετά την κατάρρευση μπαλκονιού στην Κόρινθο που μετέτρεψε τις πασχαλινές διακοπές μιας οικογένειας σε απόλυτο εφιάλτη. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το απόγευμα στη σύλληψη ενός 53χρονου εργολάβου, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει τις εργασίες στο μοιραίο κτίριο.
Ο 53χρονος εμφανίστηκε στον τόπο του δυστυχήματος λίγη ώρα μετά την τραγωδία. Εκεί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, προσήχθη στο τοπικό τμήμα και λίγο αργότερα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.
Αναζητούνται ιδιοκτήτης και μηχανικός
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, δεν σταματά στον εργολάβο. Σύμφωνα με πηγές, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του επίμαχου ακινήτου, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και τους εργάτες που απασχολούνταν στο εργοτάξιο τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το συγκεκριμένο οίκημα παρέμενε εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών. Το τελευταίο διάστημα είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης, όμως -όπως καταγγέλλεται- στο εξωτερικό του κτιρίου δεν υπήρχε απολύτως κανένα προληπτικό μέτρο, όπως προστατευτικά δίχτυα ή ειδικές κορδέλες σήμανσης, που να προειδοποιούν τους πεζούς για τον κίνδυνο.
Το χρονικό του τρόμου στην Οδό Πηγάσου
Η τραγωδία στην Κόρινθο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Απριλίου στη συνοικία Καλάμια. Η 43χρονη, η οποία διέμενε μόνιμα στη Γερμανία και βρισκόταν στην Ελλάδα για τις εορτές του Πάσχα, απολάμβανε τη βόλτα της στην οδό Πηγάσου. Συνοδευόταν από τον σύζυγό της και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Η ανείπωτη τραγωδία χτύπησε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ολόκληρο το μπαλκόνι του κτιρίου αποκολλήθηκε, καταπλακώνοντας την άτυχη μητέρα. Η 43χρονη δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης και βρήκε ακαριαίο, μαρτυρικό θάνατο κάτω από τους τόνους μπάζων και τσιμέντου. Οι διασώστες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα, ανασύροντας τη γυναίκα διαμελισμένη.
Η κατάσταση των τραυματιών
Μέσα στο χάος που ακολούθησε την πτώση του μπαλκονιού, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της οικογένειας, οι οποίοι γλίτωσαν κυριολεκτικά από θαύμα.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ένα από τα παιδιά της οικογένειας, ένα 10χρονο αγοράκι, το οποίο έφερε τραύματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική ενημέρωση, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, αν και η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση βαθύτατου σοκ από την απώλεια της 43χρονης μητέρας.











