ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Το 1ο ΓΕΛ Άργους στο 3ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή του σχολείου στο διεθνές εκπαιδευτικό γεγονός
Μαθητές ΓΕΛ Άργους

Το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους, μέλος του Δικτύου Βιώσιμων Πόλεων από το 2022, συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 3ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μια δράση υψηλής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αξίας, η οποία στοχεύει στη διαμόρφωση «Πολιτών της Πόλης, Ελλήνων της Οικουμένης», καλλιεργώντας μια ευρύτερη πολιτισμική ταυτότητα στους νέους.

Το συνέδριο τελούσε υπό την Σκέπη και την Ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και επικεντρώθηκε στο θέμα: «Ιστορική Μνήμη και Πράσινη Μετάβαση: Περιβάλλον και Αειφορία σε Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη». Στόχος ήταν η σύνδεση της περιβαλλοντικής προστασίας με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στα ελληνικά σχολεία της Ελλάδας και τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης.

Οι μαθητικές ομάδες παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες και καινοτόμες δράσεις, αποδεικνύοντας ότι η μάθηση μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της σχολικής τάξης και να μετατραπεί σε μια ουσιαστική εμπειρία ζωής.

Διαφήμιση

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε εντυπωσιακή συμμετοχή: περισσότεροι από 5.500 μαθητές, 253 σχολεία και 830 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Ομογένεια έδωσαν το «παρών». Η μαζική αυτή παρουσία ανέδειξε τη δυναμική των σχολικών κοινοτήτων και τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, το μοναδικό ελληνικό λύκειο που συνεχίζει να λειτουργεί στην Πόλη.

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος τους απηύθυνε την Πατριαρχική ευχή, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Άργους παρακολούθησαν με ευλάβεια τον Ακάθιστο Ύμνο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Μέρος των εκδηλώσεων παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Νίκος Παπαϊωάννου.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Άργους επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη. Τα μνημεία αυτά λειτούργησαν ως «ζωντανά» μαθήματα ιστορίας, θρησκείας και τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία μέσα σε μια πόλη όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν αρμονικά.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis