Δήμος Επιδαύρου: Καθαρισμός 40.000 τ.μ. αντιπυρικών ζωνών για την πρόληψη πυρκαγιών

Ολοκληρωμένη δράση πυροπροστασίας με καθαρισμούς γύρω από οικισμούς και τον αρχαιολογικό χώρο
Καθαρισμός Θεάτρου Επίδαυρου

Με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών και την ενίσχυση της πυροπροστασίας, ο Δήμος Επιδαύρου συνεχίζει τις δράσεις καθαρισμού κρίσιμων περιοχών, εντός και περιμετρικά των οικισμών.

Το τελευταίο διάστημα καθαρίστηκαν περισσότερα από 40.000 τετραγωνικά μέτρα αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, στα όρια των κατοικημένων περιοχών του Δήμου, αλλά και πέριξ του Αρχαιολογικού Χώρου της Επιδαύρου.

Το έργο εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024”, στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π.6): “Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού με περιαστικά δάση”.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αργολίδας, το οποίο έχει ήδη αναπτύξει σημαντική επιχειρησιακή παρουσία στο όρος Άκρος και σε άλση σε όλη την επικράτεια του Δήμου Επιδαύρου.

Σχόλια

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis