home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια Ναυπλίου για τον Δικαστικό χάρτη

Διαμαρτυρήθηκαν για την απόσπαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης από το Εφετείο Ναυπλίου και την υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας αλλά και την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος και του Άστρους.
diamartyria dikasthria nafpliou dikastikos xartis 3

Σε διαμαρτυρία για τον Δικαστικό χάρτη της Αργολίδας έχουν προχωρήσει δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, βουλευτές και πολίτες έξω από τα δικαστήρια του Ναυπλίου, σήμερα το πρωί, Δευτέρα 15 Απριλίου.

Τονίστηκε το πόσο σημαντική είναι η παραμονή των δικαστικών δομών της Αργολίδας, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την απόσπαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης από το Εφετείο Ναυπλίου και την υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας αλλά και την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος και του Άστρους.

diamartyria dikasthria nafpliou dikastikos xartis
ΦΩΤΟ: Γιώργος Γαβρήλος
diamartyria dikasthria nafpliou dikastikos xartis 1
ΦΩΤΟ: Γιώργος Γαβρήλος

Στη διαμαρτυρία συμμετέχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος.

diamartyria dikasthria nafpliou dikastikos xartis 2
ΦΩΤΟ: Γιώργος Γαβρήλος

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος στη δημοσίευσή του:

Ναύπλιο: Κινητοποίηση από τοπικούς φορείς και φορείς της δικαιοσύνης. Όχι στον εμπαιγμό και στην μικροπολιτική της Κυβέρνησης εις βάρος της Αργολίδας. Διεκδικούμε την παραμονή των δικαστικών δομών της Αργολίδας και λέμε όχι στην αποδυνάμωση του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου και στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου. Καταγγέλουμε την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και θα παλέψουμε μέσα και έξω από τη Βουλή για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και για καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες!“.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλογου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός σημείωσε σε χθεσινή δημοσίευσή:

Ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαβούλευση, παρά τις ρητές περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού της Δικαιοσύνης, αφήνει την Αργολίδα μόνο με απώλειες.

Την περιοχή του Άστρους, η οποία ανήκε πάντα στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Ναυπλίου και ενώ το Υποθηκοφυλακειο Αστρους έχει μεταφερθεί στο Ναύπλιο, αναπάντεχα ο δικαστικός χάρτης την αναθέτει στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης.

Η Ερμιονίδα μένει χωρίς δικαστήριο. Οι κάτοικοί της πλέον και για διαφορές με μικρό αντικείμενο θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν ως το Ναύπλιο, με αποτέλεσμα η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις αυτές να καθίσταται υπερπολυτελής έως ασύμφορη. Τέλος το Εφετείο μας, το πρώτο Εφετείο της χώρας, χάνει το Πρωτοδικείο Σπαρτης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου, αντιδρώντας σε αυτή την άδικη αλλά και παράλογη αλλαγή του Δικαστικού χάρτη, ο οποίος μόνο απώλειες έχει για την Αργολίδα, και σε καμία περίπτωση δεν επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης, κάλεσε τους Βουλευτές και τους Δημάρχους του νομού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπλίου, με την προσδοκία να δώσουν τη μάχη για τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Για όλα όσα η Αργολίδα δεν πρέπει να χάσει“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis