home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: «Να αλλάξει άμεσα πολιτικές για την Υγεία η Κυβέρνηση»

«Να σταματήσει να εξυπηρετεί τους ισχυρούς φίλους της»
Γιώργος Γαβρήλος

Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του νέου Νομοσχεδίου  του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας εκτός από τα έντονα σημεία κριτικής προς την Κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει στον χώρο της Υγείας, σχολίασε και τις αποκαλύψεις του Politico για την αδιαφανή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας για την αόριστη υπόσχεση αύξησης των συντάξεων.

Για συμπεριφορά Αδειλίνη

«Η τοποθέτηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας. Αδειλίνη, μας προβλημάτισε και η αλήθεια είναι ότι μας φόρτισε αρνητικά. Τα όσα είπε από το Φόρουμ των Δελφών προκάλεσαν την οργή των οικογενειών. Είναι πρωτόγνωρο, και το λέω έχοντας ήδη υπηρετήσει προσωπικά τον θεσμό 25 χρόνια τώρα, εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης, ως μη όφειλε να ανοίγει διάλογο με τους χαροκαμένους γονείς».

Για αποκαλύψεις Politico- Ταμείο Ανάκαμψης- Οικονομία

«Οι αποκαλύψεις του Politico περί παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα για τη διασπάθιση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, σε δέκα μόνο εταιρείες, αποτελεί απόλυτο δείγμα του ύψους της διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα μας και του τρόπου που η Κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα περιβάλλον, επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε να επικρατήσει ένα ολιγοπώλιο, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Η είδηση αυτή, είναι ένα ακόμη καμπανάκι σε αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με την απαξίωση του Κράτους Δικαίου. Υποκλοπές, Predator, η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, όταν το 80% του ελληνικού λαού βλέπει μπροστά του ένα δεύτερο σκάνδαλο, οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, η παρέμβαση στην ελευθερία του Τύπου, στις ανεξάρτητες αρχές, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έναν θεσμικό κατήφορο και το βλέπει και η Ευρώπη αυτό πια. Αλλά ακόμη και στο πεδίο της Οικονομίας, τα νέα δεν είναι καλά: Από δύο τελευταίους οίκους χτυπάει καμπανάκι για το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, όπως και για τις επενδύσεις και για τον δείκτη τρεχουσών συναλλαγών».

Προσπαθούν πάλι να κοροϊδέψουν τους συνταξιούχους

«Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε αυξήσεις στις συντάξεις, ύψους 400εκ, για το 2025. Γιατί δεν τα δίνετε φέτος; Γιατί εξαπατάτε για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό; Αυτή τη στιγμή, με τον πληθωρισμό απληστίας που ζει η κοινωνία, έχει ανάγκη τη στήριξη. Τώρα έχει ανάγκη ο δημόσιος υπάλληλος τον 13ο και 14ο μισθό. Τώρα έχει ανάγκη παραπάνω από 830 ευρώ κατώτατο μισθό ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα. Τώρα είναι ανάγκη για ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που πρέπει επιτέλους να σταθείτε στο ύψος του ρόλου σας και να ενθαρρύνετε τους κοινωνικούς εταίρους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και όχι να βάζετε τους εργαζόμενους απέναντι στους μικροεπιχειρηματίες, όπως κάνατε πρόσφατα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

 Στόχος της Κυβέρνησης, η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

«Η Κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμη Νομοσχέδιο που στόχο έχει να κόψει χρηματοδοτήσεις από την Υγεία, να αποδυναμώσει περαιτέρω το ΕΣΥ, και να υλοποιήσει την, εδώ και πέντε χρόνια, πολιτική της επιλογή: την ιδιωτικοποίηση του Συστήματος».

«Είναι πολιτική επιλογή να μην αυξήσει τους πόρους για την Υγεία από το 5%, στο 7%, ώστε να πιάσουμε το μέσο όρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι επιλογή να μην κάνει προσλήψεις και να μην προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναγνωρίζοντας και τα βαρέα και ανθυγιεινά σε αυτό τον χώρο εργασίας. Είναι επιλογή της ΝΔ να θεσπίσει τα απογευματινά χειρουργεία, όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται να ξαναπληρώσει για την Υγεία του στις δημόσιες δομές της χώρας, ενώ καταβάλει ήδη ασφάλιστρα. Και βλέπουμε ότι η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Καταγγέλλονται ότι αλλάζουν οι λίστες στα πρωινά χειρουργεία, και ότι πολλά χειρουργεία πλέον δεν λειτουργούν με τον ρυθμό και την ένταση που θα έπρεπε γιατί υπάρχει η «λύση» του απογευματινού επί πληρωμή, το νόμιμο φακελάκι! Είναι επιλογή να καταργήσει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του Έλληνα γιατρού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτή ήταν η βάση του ΕΣΥ. Όπως επίσης δείχνει την στρεβλή λογική που έχει η Κυβέρνηση για την Δημόσια Υγεία όταν βάζει ιδιώτες στο Σύστημα, ακόμη και εταιρείες. Σκοπός, να μπουν οι ιδιωτικές κλινικές και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες υποδομές Υγείας».

«Επί διακυβέρνησης ΝΔ το ΕΣΥ καταρρέει: άφησε 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες, εκτός υπηρεσιών υγείας, λόγω χρεών. Αύξησε την ιδιωτική δαπάνη του Έλληνα πολίτη για την Υγεία στο 33%, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι γύρω στο 15%. Αύξησε τη συμμετοχή στα φάρμακα και στα παραπεμπτικά. Ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο πανελλαδικά και ζητάει γιατρούς στα Νοσοκομεία. Το ίδιο έγινε και στην περιοχή μου πρόσφατα, την Αργολίδα, όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι και ακτινολόγοι».

«Κύριοι της Κυβέρνησης αλλάξτε μυαλά άμεσα. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή υποφέρει λόγω της ακρίβειας και των πολιτικών σας. Ο Έλληνας μισθωτός δεν τα βγάζει πέρα πάνω είκοσι μέρες το μήνα, το ίδιο και οι συνταξιούχοι. Αντί να στηρίξετε την κοινωνία, θέλετε να προστατέψετε τους ισχυρούς σας φίλους και στον χώρο της Υγείας. Αλλάξτε άμεσα πολιτικές, πριν να είναι αργά για την χώρα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis