home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Αργοί ρυθμοί στις κοπές των Μέρλιν – Αβέβαιο μέλλον στην αγορά πορτοκαλιού

Οι τιμές παραγωγού ξεκίνησαν στα 37 λεπτά το κιλό, αλλά η συνέχεια φαίνεται αβέβαιη, με προβληματισμούς για την πορεία της αγοράς και πιθανή πτώση των τιμών
Σύσκεψη με αγροτικό ενδιαφέρον στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Οι κοπές πορτοκαλιών στην Αργολίδα συνεχίζονται αλλά με αργούς ρυθμούς, αφήνοντας ανοιχτά ενδεχόμενα για την εξέλιξη του εμπορίου σε αυτήν την εποχή. Παρά τις μεγάλες ποσότητες του είδους Merlin που είναι ακόμη υπό συγκομιδή, η συλλογή στα Lane αναμένεται να συνεχιστεί για περίπου δύο μήνες, πριν η πάρουν σκυτάλη τα Βαλέντσια.

Ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου, μιλώντας στο ΑγρόΤυπο, επισήμανε την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο του, δηλώνοντας πως «με αργούς ρυθμούς γίνονται αυτήν την περίοδο οι κοπές στα Μέρλιν, με αρκετές ποσότητες να παραμένουν ακόμη στα δέντρα. Οι τιμές παραγωγού ξεκίνησαν στα 37 λεπτά το κιλό (μικτά), αλλά η συνέχεια φαίνεται αβέβαιη, με προβληματισμούς για την πορεία της αγοράς και πιθανή πτώση των τιμών».

Παρά τις ανησυχίες, η αγορά των πορτοκαλιών που προορίζονται για χυμό κρατάει ακόμη σταθερές τιμές, περίπου στα 20 λεπτά το κιλό, αφήνοντας μια παρηγοριά στους παραγωγούς.

Παρά την παρούσα κατάσταση, οι εμπορικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, ενώ η εξέλιξη της επόμενης περιόδου αναμένεται να καθοριστεί από τη συνολική ανταπόκριση της αγοράς σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis