home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καταρράκτες Πέτρας: Ένας επίγειος παράδεισος που λίγοι έχουν την τύχη να γνωρίζουν

Η ομορφιά της φύσης, ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο γαλήνη.
Καταρράκτες Πέτρας

Τους καταρράκτες Πέτρας θα τους συναντήσεις λίγο μετά την Αλίαρτο και πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο που οδηγεί προς Λιβαδειά. Το χωριό κρύβει μέσα του έναν υπέροχο θησαυρό, έναν επίγειο παράδεισο που λίγοι έχουν την τύχη να γνωρίζουν. Με δυο λόγια, οδηγώντας κάτι λιγότερο από δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεθείς σε ένα μέρος με τοπία εξωτικά, το οποίο ανήκει αναμφίβολα στα πιο εντυπωσιακά μέρη της Βόρειας Ελλάδας.

Οι καταρράκτες της Πέτρας έχουν ύψος μεγαλύτερο των 25 μέτρων και είναι από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ελλάδας, και το τοπίο που δημιουργούν είναι μαγευτικό. Ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως δίνεται η αίσθηση πως πρόκειται για σύμπλεγμα καταρρακτών, στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν μεγάλο καταρράκτη, τα ορμητικά νερά του οποίου πέφτουν στον Ελικώνα και δημιουργούν πολλούς ακόμα, άλλους μικρούς και άλλους μεγαλύτερους.

Γύρω από τους καταρράκτες υπάρχουν ξύλινα τραπεζάκια για πικνίκ.

Καταρράκτες Πέτρας
Φώτο: Wind-up team
Καταρράκτες Πέτρας
Φώτο: Wind-up team

Λίγα λόγια για το χωριό

Η Πέτρα, είναι ένα γραφικό χωριό του νομού Βοιωτίας 5 χιλιόμετρα δυτικά από την Αλίαρτο. Σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκονται οι ομώνυμοι καταρράκτες, όπου η ομορφιά του τοπίου ενθουσιάζει τους επισκέπτες.

Η Ευαγγελίστρια είναι ορεινό χωριό του νομού Βοιωτίας 15 χιλιόμετρα δυτικά της Αλίαρτου. Το χωριό ονομαζόταν Ζαγαρά μέχρι το 1927 και μετά μετονομάστηκε σε Ευαγγελίστρια από την ομώνυμη μονή.

Η Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλίαρτου. Χτίστηκε στην ακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 12ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1665 κατά την Τουρκοκρατία. Τον καιρό της Τουρκοκρατίας στη μονή λειτούργησε κρυφό σχολείο κάτω ακριβώς από την Αγία τράπεζα του ιερού του ναού. Αντίστοιχο ρόλο διαδραμάτισε και κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η κρύπτη είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, η μονή πανηγυρίζει στις 25 Μαρτίου και λειτουργεί με γυναικεία αδελφότητα από το 1959.

Βίντεο: ©Wind-up team

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis