home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο 80% οι κρατήσεις για το Αναπλιώτικο καρναβάλι – Πιο οικονομικό το Ναύπλιο από τη Βενετία

Αντί ο κόσμος να ξοδέψει ένα σωρό λεφτά να πάει να δει το καρναβάλι της Βενετίας, μπορεί να φτάσει στο Ναύπλιο με πολύ λιγότερα και να ζήσει ένα υπέροχο τριήμερο
Καρναβάλι Ναύπλιο

Στο 80% έχουν φτάσει ήδη οι κρατήσεις για το φετινό Αναπλιώτικο καρναβάλι το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαρτίου. Το πρόγραμμα, γεμάτο εκδηλώσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, βενετσιάνικο καρναβάλι, φεστιβάλ σοκολάτας και μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στο Ναύπλιο.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Action 24, το τελευταίο τριήμερο το καρναβάλι είναι βενετσιάνικο και αναγεννησιακό. “Αντί ο κόσμος να ξοδέψει ένα σωρό λεφτά να πάει να δει το καρναβάλι της Βενετίας, μπορεί να φτάσει στο Ναύπλιο με πολύ λιγότερα και να ζήσει ένα υπέροχο τριήμερο“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράπαυλος.

Συνεχίζει λέγοντας πως “ο οποιοσδήποτε που θέλει να έρθει στο Ναύπλιο θα μπορέσει να βρει πακέτα σε όποιες τιμές θέλει. Υπάρχουν οικονομικά πακέτα, μεσαία πακέτα, αλλά και πακέτα που δίνουν μια έξτρα δυνατότητα πολυτέλειας. Σίγουρα μπορεί να έρθει πολύ οικονιμικά στην πόλη, και καλό θα ήταν να κάνει την κράτηση και για τις τρεις ημέρες, γιατί όλο το τριήμερο θα είναι εκπληκτική η πόλη“.

Ο τίτλος του φετινού καρναβαλιού είναι “Σούπερ όλα και καρναβαλικά” με την τελευταία μέρα να είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους με μεγάλες κούκλες σούπερ ηρώων, ενώ ο ίδιος ο καρνάβαλος, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, είναι έκπληξη αλλά είναι βγαλμένος μέσα από ιστορίες σούπερ ηρώων.

Με φόντο το Μπούρτζι, τη θάλασσα και τα βουνά θα γίνει το κάψιμο του καρναβάλου στο λιμάνι του Ναυπλίου με πολύχρωμα βεγγαλικά που θα γεμίσουν τον Αναπλιώτικο ουρανό και… το γλέντι θα συνεχιστεί με μουσική.

Από την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα υπάρχουν ζωντανές μουσικές σε όλη την πόλη από τις 20:00 έως 23:00. Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τα café , τα εστιατόρια της πόλης και τον Σύλλογο Εστίασης ¨Το Ανάπλι¨ διοργανώνουν στις πλατείες, στα στενά και στους δρόμους της πόλης μουσικά δρώμενα με ζωντανή μουσική και dj.

Ένας αποκριάτικος μουσικός περίπατος με… κέφι, χαρά, καλαίσθητη ατμόσφαιρα για τους δημότες και τους επισκέπτες στα εξής σημεία:

· Πεζόδρομος ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη

· Μεγάλος Δρόμος

· Πλατεία Συντάγματος

· Ακτή Μιαούλη

· Οδός Φαρμακοπούλων

· Οδός Βασιλίσσης Όλγας

· Οδός Μπουμπουλίνας

· Πλατεία Μπουμπουλίνας

Το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου θα γίνει το “Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού“, διασκεδαστικό, συναρπαστικό με … απρόοπτες εκπλήξεις!

Ομάδες παιδιών καλούνται να απαντήσουν σε γρίφους, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αντιμετωπίσουν τις ασκήσεις πλοήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη.

Ένα παιχνίδι που μέσα από αυτό μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να αγαπάμε, να… κυνηγάμε!

Στις 20:30 θα ξεκινήσει το Βενετσιάνικο Καρναβάλι, το οποίο είναι συνυφασμένο με την πόλη του Ναυπλίου.

Απόκριες με αναγεννησιακό χρώμα και βενετσιάνικο άρωμα που προσδίδουν στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι φινέτσα και ρομαντισμό μιας άλλης εποχής!

Το μαγικό και μυστηριώδες… έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Βενετίας, αναδύοντας έναν κόσμο φαντασίας και παραμυθιού.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σας προσκαλεί στο ¨Βενετσιάνικο Ναύπλιο¨, έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1998 και αναφέρεται στο πέρασμα των Ενετών και το αποτύπωμα που άφησαν στην πόλη, στον τομέα των τεχνών, αλλά και της αρχιτεκτονικής.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διαδρομή την πλατεία Συντάγματος θα παρακολουθήσουμε τους πρωταγωνιστές της Commedia dell΄Arte σε μια περιπατητική παράσταση μεταφοράς στον χρόνο από την εποχή της Βενετοκρατίας στο σύγχρονο Ναύπλιο.

Σε μια αυτοσχέδια κωμωδία πρωταγωνιστούν φιγούρες του 16ου αιώνα της Ιταλίας, όπως τα Ντόμινο και ο Αρλεκίνος, αγγίζοντας το ελληνικό κοινό και χορεύοντας… στους ρυθμούς της ταραντέλας.

Ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό!

Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση, ενα πολύχρωμο και χαρούμενο ¨κύμα¨ ενθουσιασμού με αρκετά κεφάτη διάθεση από καρναβαλιστές θα απολαύσει η πόλη του Ναυπλίου.

Λάτρεις των αποκριάτικων στολών, χορών και δρώμενων θα προσφέρουν κέφι και χαρά όχι μόνο στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες.

Οι γιγαντόκουκλες της ομάδας Αrt25 μεταμφιεσμένες σε υπέρ ήρωες συμμετέχουν στο ξεχωριστό καρναβάλι του Ναυπλίου. Φιγούρες γνωστές και αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους!

Γιγαντόκουκλες με αποκριάτικα κοστούμια, εμπνευσμένα από τους γνωστούς παιδικούς υπέρ ήρωες Batman, Superman, Cat Woman, Wonder Woman, Tick, Storm, She Halk, Riddler, Spiderman κλπ.. κάνουν την εμφάνιση τους για να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν με μικρούς και μεγάλους και να διαμορφώσουν ένα super ηρωικό καρναβάλι!

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X- SALTIBAGOS θα μας παρασύρει με την εμφάνισή της σε αποκριάτικους ρυθμούς , χορευτικά παιχνίδια και… σε μια άλλη καρναβαλική παρέλαση!

Στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής η διασκέδαση χτυπάει… κόκκινο!

  • Συγκέντρωση ομάδων, ώρα 17:30 στην οδό 25ης Μαρτίου ( έμπροσθεν Πυροσβεστικής Ναυπλίου).
  • Έναρξη καρναβαλικής παρέλασης, ώρα 18:00 ( Πύλη Ξηράς)
  • Πορεία καρναβαλικής παρέλασης: Πύλη Ξηράς, οδός Συγγρού, Λεωφόρος Αμαλίας, Κωλλέτη, λιμάνι Ναυπλίου ( θέση Π).
  • Καύση καρνάβαλου, ώρα 19:30

Πολύχρωμα βεγγαλικά γεμίζουν τον Αναπλιώτικο ουρανό και… το γλέντι συνεχίζεται με μουσική και dj!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis