home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βενετσιάνικο καρναβάλι, φεστιβάλ σοκολάτας και μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στο Ναύπλιο

Γεμάτο εκδηλώσεις και δράσεις είναι το πρόγραμμα των Αποκριών, στο δήμο Ναυπλιέων – Τα δρώμενα που ξεχωρίζουν
Βενετσιάνικο Καρναβάλι Ναύπλιο 2023

Γεμάτο εκδηλώσεις και δράσεις είναι το πρόγραμμα των Αποκριών, στο δήμο Ναυπλιέων. Εκτός από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, όπου ξεχωρίζει το Βενετσιάνικο Καρναβάλι του Σαββάτου, πολλά δρώμενα θα γίνουν και στις κοινότητες του δήμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, που φέτος πέφτε στις 18 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων θα διεξαχθούν κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παιδικά πάρτι, φεστιβάλ σοκολάτας, συναυλίες, γαϊτανάκια, χορευτικά από τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, πάρτι στους δρόμους και τις γειτονιές ολόκληρου του Δήμου, ντόμινο, αναγενησιακά δρώμενα, παρέλαση καρναβαλιστών και καύση του Καρνάβαλου.

Οι εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν

Μην χάσετε:

Βενετσιάνικο Καρναβάλι στο Ναύπλιο

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, 2030

Απόκριες με αναγεννησιακό χρώμα και βενετσιάνικο άρωμα που προσδίδουν στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι, φινέτσα και ρομαντισμό μιας άλλης εποχής!

Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι είναι συνυφασμένο με την πόλη του Ναυπλίου.

Το μαγικό και μυστηριώδες… έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Βενετίας, αναδύοντας έναν κόσμο φαντασίας και παραμυθιού.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, μας προσκαλεί στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο», έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1998 και αναφέρεται στο πέρασμα των Ενετών και το αποτύπωμα που άφησαν στην πόλη, στον τομέα των τεχνών, αλλά και της αρχιτεκτονικής.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διαδρομή την πλατεία Συντάγματος θα παρακολουθήσουμε τους πρωταγωνιστές της Commedia dell΄Arte σε μια περιπατητική παράσταση μεταφοράς στον χρόνο από την εποχή της Βενετοκρατίας στο σύγχρονο Ναύπλιο.

Σε μια αυτοσχέδια κωμωδία πρωταγωνιστούν φιγούρες του 16ου αιώνα της Ιταλίας, όπως τα Ντόμινο και ο Αρλεκίνος, αγγίζοντας το ελληνικό κοινό και χορεύοντας… στους ρυθμούς της ταραντέλας.

Ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό!

Φεστιβάλ σοκολάτας

Στον πεζόδρομο του ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη, από τις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ σοκολάτας.

Στις 16 και στις 17 Μαρτίου.

Η καρναβαλική παρέλαση

Στις 17 Μαρτίου ένα πολύχρωμο και χαρούμενο «κύμα» ενθουσιασμού, με αρκετά κεφάτη διάθεση από καρναβαλιστές θα απολαύσει η πόλη του Ναυπλίου.

Λάτρεις των αποκριάτικων στολών, χορών και δρώμενων θα προσφέρουν κέφι και χαρά όχι μόνο στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες.

Η έναρξη του καρναβαλιού στις 6 το απόγευμα από την πύλη Ξηράς. Η καύση του καρνάβαλου στις 7.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν καύση βεγγαλικών και μεγάλο γλέντι με μουσική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis