Στη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παράλιου Άστρους. Ο άνδρας εντοπίστηκε να πραγματοποιεί υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή του Αρκαδικού χωριού της Βόρειας Κυνουρίας, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί προστασίας της αλιείας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 66χρονος χρησιμοποιούσε ψαροντούφεκο και φακό κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας αλιείας. Παράλληλα, στην κατοχή του βρέθηκε φιαλίδιο που περιείχε 50 ml γαλαζόπετρας, ουσία η οποία απαγορεύεται από τη σχετική νομοθεσία.
Έλεγχος στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας
Τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν την παράβαση κατά τη διάρκεια ελέγχου στη θαλάσσια περιοχή του χωριού. Ο 66χρονος συνελήφθη για παράβαση του Νομοθετικού Διατάγματος 420/70 «Περί προστασίας αλιείας και χρήσης χημικών ουσιών».
Κατασχέσεις και διοικητικές κυρώσεις
Το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση του ψαροντούφεκου καθώς και της χημικής ουσίας που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα.
Το φιαλίδιο με τη γαλαζόπετρα πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εξέταση. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.











