home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αναπλιώτικο καρναβάλι 2024: Όλο το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παιδικά πάρτι, φεστιβάλ σοκολάτας, συναυλίες, γαϊτανάκια, χορευτικά από τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, πάρτι στους δρόμους και τις γειτονιές ολόκληρου του Δήμου, ντόμινο, αναγενησιακά δρώμενα, παρέλαση καρναβαλιστών και την καύση του Καρνάβαλου.
apokries 2024 nafplio

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2024 το οποίο αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην περιοχή.

Οι εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν ήδη με το πετυχημένο άνοιγμα του Τριωδίου και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παιδικά πάρτι, φεστιβάλ σοκολάτας, συναυλίες, γαϊτανάκια, χορευτικά από τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, πάρτι στους δρόμους και τις γειτονιές ολόκληρου του Δήμου, ντόμινο, αναγενησιακά δρώμενα, παρέλαση καρναβαλιστών και την καύση του Καρνάβαλου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλές Απόκριες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Ναυπλιέων, παραμένοντας διαχρονικά τόπος ελκυστικός και φιλόξενος κάθε έκφρασης ή καλλιτεχνικής αναζήτησης, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να χαρίσει στον καθένα την δική του θέση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει!

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι ανέκαθεν είχε τη δική του ιστορία, την οποία τιμάμε, όπως τιμάμε και την τοπική παράδοση όλων των δημοτικών κοινοτήτων μας και την εκφράζουμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας. Ωστόσο, φέτος, εγκαινιάζουμε και νέες δράσεις και δρώμενα, σε μια ουσιαστική προσπάθεια να προσφέρουμε περισσότερο πολιτισμό, διασκέδαση και χαρά και να προσελκύσουμε ακόμα και εκείνους που δεν… ενθουσιάζονται με τις Απόκριες!».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Καράπαυλος σε σημερινή του συνέντευξη παρουσίασε αναλυτικά την ταυτότητα της διοργάνωσης δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

Με τον τίτλο ¨Super όλα και Καρναβαλικά¨ παρουσιάζεται φέτος το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2024.

Η πιο χαρούμενη και κεφάτη γιορτή του χρόνου έφτασε και πάλι και ο Δήμος Ναυπλιέων προσκαλεί όλους – μικρούς και μεγάλους, παιδάκια και γέροντες – να συμμετάσχουν και με τις πέντε αισθήσεις τους στο super καρναβάλι, στον υπέρτατο βαθμό.

Υπέρ – διάθεση, υπέρ – ζωντάνια, υπέρ – διασκέδαση με έμπνευση από τους υπέρ – ήρωες των παιδικών μας χρόνων που θα δεσπόζουν φέτος στο ξεχωριστό καρναβάλι δρόμου του Ναυπλίου.

Με φαντασία και σατιρική διάθεση οι ποικίλες εκδηλώσεις του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2024 στοχεύουν στο πηγαίο ξεφάντωμα των θιασωτών της Αποκριάς και στην ανάμειξη του βενετσιάνικου ύφους της πόλης μας

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

  • Λευκάκια, ώρα 19:30

Η Δημοτική Κοινότητα Λευκακίων πραγματοποιεί υπαίθρια αποκριάτικη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

  • Νέο Ροεινό,ώρα 19:00

Η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού ¨Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ¨ πραγματοποιούν παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική, dj και ξέφρενο χορό!

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024

  • Τολό, ώρα 12:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, η Δημοτική Κοινότητα Τολού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού θα πραγματοποιήσουν αποκριάτικο γλέντι στο κέντρο του Τολού με dj, μουσική και τσικνίσματα.

  • Ναύπλιο

Από ώρα 13:00 έως 18:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης ¨Το Ανάπλι¨ διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική και τσικνίσματα στις οδούς Άργους και Αιγίου.

  • Νέα Τίρυνθα, ώρα 17:00

Η Δημοτική Κοινότητα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας πραγματοποιούν παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές, μουσική, dj και πολύ… πολύ κέφι!

  • Αγία Παρασκευή – Τσέλο, ώρα 17:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο διοργανώνει αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές, μουσική, χορό και πολύ κέφι!

  • Ασίνη, ώρα 18:00

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασίνης πραγματοποιεί στην Κόντρα – Άγιος Τρύφωνας βραδιά γλεντιού με το αποκριάτικο άναμμα της φωτιάς, μουσική, χορό και …αερόστατα!

  • Συνοικία ΠΡΟΝΟΙΑ

Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως ,ώρα 19:30

Φέτος η Πρόνοια θα ξαναζήσει το παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης όπως παλιά, δηλαδή θα έχουμε ένα προνοιώτικο ξεφάντωμα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεργάζεται με τους πιο ειδικούς στη χαρά… τα παιδιά της πόλης που θα αναλάβουν να γεμίσουν με κέφι και γιορτινή διάθεση την αγαπημένη γειτονιά του Ναυπλίου.

· Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου αναλαμβάνουν δράση στην πλατεία του σχολείου τους.

· Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αργολίδας έρχονται να χαρίσουν τη δική τους πινελιά στη δράση.

· Τα Μουσικά Σχολεία της Αργολίδας, της Καστοριάς και της Δράμας συνεργάζονται για μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, παράδοση, κέφι και χαμόγελα πολλά.

  • Πουλακίδα, ώρα 20:00

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας πραγματοποιεί , στην κεντρική πλατεία του χωριού, βραδιά γλεντιού με το αποκριάτικο άναμμα της φωτιάς, μουσική και χορό.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

  • Ναύπλιο, ώρα 20:00

Το σύνολο πνευστών του Συλλόγου ¨ΚΥΒΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ¨ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Τετώρου σεργιανίζει από πλατεία σε πλατεία παίζοντας αποκριάτικες μελωδίες.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

  • Βουλευτικό, ώρα 11:00

¨Το μαγικό ξόρκι της αποκριάς¨

Μία διαδραστική παραμυθοπαράσταση για παιδιά με αφήγηση , τραγούδι και χορό από τους ΠαραΜυθοΠερπατητές Ανδρέα Μανούχο και Μαρία Μπακάλη.

Απόκριες με παιχνίδια γεμάτα δράση, και χαμόγελο!

  • Νέες Εργατικές Κατοικίες , ώρα 17:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Αποκριά σε μία από τις πιο παραδοσιακές συνοικίες του Δήμου μας, την πλατεία των Νέων Εργατικών Κατοικιών!

Φωτιά, γαϊτανάκι, μουσική, χορός και ατέλειωτο παιχνίδι!

Φορέστε τις στολές σας και ελάτε να γλεντήσουμε όπως παλιά!

  • Ανυφί, ώρα 20:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, η Δημοτική Κοινότητα Ανυφίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου ¨Ο Μάη Νικόλας¨ με τη δύναμη της φωτιάς και σε ξέφρενο αποκριάτικο κλίμα γιορτάζουν την Αποκριά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στο Ανυφί.

  • Ναύπλιο

Παλιά Πόλη, ώρα 20:30

¨Ιστορικός περίπατος¨… ένα αναγεννησιακό δρώμενο στα σοκάκια του Ναυπλίου με οδηγό την κ. Τίνα Γκιόλα.

anartisi apokries 2024 nafplio 3

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

  • Ασίνη, ώρα 11:00

Κατασκευή αποκριάτικων μασκών και χαρταετού από τα παιδιά του χωριού στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης.

  • Ναύπλιο

Πλατεία Συντάγματος , ώρα 11:00

Τα παιδιά του Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και αποκριάτικα έθιμα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

  • Άγιος Αδριανός, ώρα 12:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αδριανού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Κέφι, χορός, διασκέδαση … χαρτοπόλεμος και κομφετί δίνουν το δικό τους χρώμα σε αυτή την περίοδο του ξεφαντώματος!

  • Αργολικό, ώρα 13:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Δημοτική Κοινότητα Αργολικού διοργανώνουν αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού.

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε με ζωντανή μουσική, ξέφρενο χορό και πολύ … πολύ κέφι!

  • Ναύπλιο- Πεζόδρομος ΟΣΕ , ώρα 17:00

Αποκριάτικο party για όλα τα παιδιά!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου καλεί όλα τα παιδιά να χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς μαζί με ξυλοπόδαρους, να αλευρωθούν όπως ορίζει η παράδοση και να ξεφαντώσουν …μέχρι τελικής πτώσεως! Ακροβατικά, ισορροπίες, ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά και άφθονο γέλιο από τους αδερφούς Rodriguez!

Στολές, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμος τα απαραίτητα μας αξεσουάρ…

  • Αγία Τριάδα, ώρα 17:30

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία του χωριού, με διάφορα δρώμενα, εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

  • Ναύπλιο, ώρα 19:00

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου τραγουδά καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στα δρομάκια και τις πλατείες της πόλης μας.

  • Πλατανίτι, ώρα 20:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στο enjoy café.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων διοργανώνει στην κεντρική πλατεία του χωριού ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με μουσική , χορό και πολλή … πολλή διασκέδαση!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

  • Πυργιώτικα , ώρα 18:30

Η Δημοτική Κοινότητα Πυργιωτίκων και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων ¨Άγιος Γεώργιος¨ προσκαλούν όλους στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν γκόγκες και γαλατόπιτα. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές και πολύ… πολύ κέφι.

  • Ναύπλιο

Παλιά Πόλη, ώρα 19:00

Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου και η Νεανική Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου φορούν τις αποκριάτικες στολές τους και ντύνονται με διάθεση για τραγούδι και ¨πείραγμα¨ στους δρόμους του παλιού Ναυπλίου.

Επτανησιακές καντάδες, λάτιν, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και άλλα με ¨πικάντικο¨ στίχο!

Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε… χωρίς να σκεφτόμαστε την επερχόμενη νηστεία της Σαρακοστής!

Διδασκαλία – Διεύθυνση

Μαέστρος – Αρχιμουσικός

Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ζωντανές μουσικές σε όλη την πόλη

Από ώρα 20:00 έως 23:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τα café , τα εστιατόρια της πόλης και τον Σύλλογο Εστίασης ¨Το Ανάπλι¨ διοργανώνουν στις πλατείες, στα στενά και στους δρόμους της πόλης μουσικά δρώμενα με ζωντανή μουσική και dj.

Ένας αποκριάτικος μουσικός περίπατος με… κέφι, χαρά, καλαίσθητη ατμόσφαιρα για τους δημότες και τους επισκέπτες στα εξής σημεία:

· Πεζόδρομος ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη

· Μεγάλος Δρόμος

· Πλατεία Συντάγματος

· Ακτή Μιαούλη

· Οδός Φαρμακοπούλων

· Οδός Βασιλίσσης Όλγας

· Οδός Μπουμπουλίνας

· Πλατεία Μπουμπουλίνας

  • Αγία Τριάδα, ώρα 21:00

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας γιορτάζει την Αποκριά με πάρτι μασκέ και live μουσική στο café Μέλυδρον , απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού.4

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

  • Ναύπλιο

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00

¨Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού¨

Διασκεδαστικό, συναρπαστικό με … απρόοπτες εκπλήξεις!

Ομάδες παιδιών καλούνται να απαντήσουν σε γρίφους, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αντιμετωπίσουν τις ασκήσεις πλοήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη.

Ένα παιχνίδι που μέσα από αυτό μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να αγαπάμε, να… κυνηγάμε!

Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

  • Δρέπανο, ώρα 17:00

Η Δημοτική Κοινότητα Δρεπάνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Δρεπάνου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου διοργανώνουν μικρό καρναβάλι στο Δρέπανο. Με το σύνθημα ¨Χαϊνταρ Φωτιές¨, μικροί και μεγάλοι θα ξεκινήσουν μια μαγευτική, γεμάτη ρυθμό παρέλαση μέσα στο χωριό και θα καταλήξουν στην πλατεία του χωριού για το κάψιμο του καρνάβαλου με μουσική, χορό και γλέντι γύρω από την φωτιά. Απόκριες όμως χωρίς παραδοσιακά εδέσματα όπως γκόγκες και γαλατόπιτες… δεν γίνονται! Μια αναβίωση του παλιού καλού καιρού με σερπατίνες, χαρτοπόλεμο και πολλούς μασκαράδες… Ραντεβού όλοι στις ¨ Χαϊνταρ Φωτιές¨!

  • Ασίνη, ώρα 18:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης γιορτάζουν την Αποκριά με μουσική, φωτιές , dj και πολύ χορό από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, αερόστατα στην πλατεία του χωριού και παρέλαση του άρματος στην Ασίνη.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ , ώρα 20:30

Απόκριες με αναγεννησιακό χρώμα και βενετσιάνικο άρωμα που προσδίδουν στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι φινέτσα και ρομαντισμό μιας άλλης εποχής!

Το ΄Βενετσιάνικο Καρναβάλι¨ είναι συνυφασμένο με την πόλη του Ναυπλίου.

Το μαγικό και μυστηριώδες… έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Βενετίας, αναδύοντας έναν κόσμο φαντασίας και παραμυθιού.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σας προσκαλεί στο ¨Βενετσιάνικο Ναύπλιο¨, έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1998 και αναφέρεται στο πέρασμα των Ενετών και το αποτύπωμα που άφησαν στην πόλη, στον τομέα των τεχνών, αλλά και της αρχιτεκτονικής.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διαδρομή την πλατεία Συντάγματος θα παρακολουθήσουμε τους πρωταγωνιστές της Commedia dell΄Arte σε μια περιπατητική παράσταση μεταφοράς στον χρόνο από την εποχή της Βενετοκρατίας στο σύγχρονο Ναύπλιο.

Σε μια αυτοσχέδια κωμωδία πρωταγωνιστούν φιγούρες του 16ου αιώνα της Ιταλίας, όπως τα Ντόμινο και ο Αρλεκίνος, αγγίζοντας το ελληνικό κοινό και χορεύοντας… στους ρυθμούς της ταραντέλας.

Ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό!

Οι γιγαντόκουκλες της ομάδας Αrt25 μεταμφιεσμένες σε υπέρ ήρωες συμμετέχουν στο ξεχωριστό καρναβάλι δρόμου του Ναυπλίου. Φιγούρες γνωστές και αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους!

Γιγαντόκουκλες με αποκριάτικα κοστούμια, εμπνευσμένα από τους γνωστούς παιδικούς υπέρ ήρωες Batman, Superman, Cat Woman, Wonder Woman, Tick, Storm, She Halk, Riddler, Spiderman κλπ.. κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη μας για να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν με μικρούς και μεγάλους και να μας δώσουν χαρά!

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X- SALTIBAGOS θα μας παρασύρει με την εμφάνισή της σε αποκριάτικους ρυθμούς και χορευτικά παιχνίδια!

16 και 17 Μαρτίου 2024

  • Ναύπλιο

Πεζόδρομος ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη

Από 10:00 έως 22:00

¨Φεστιβάλ σοκολάτας¨

Ο Δήμος Ναυπλέων και ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου σε συνεργασία με την νέα δημιουργική νεοφυής εταιρεία Happy Elephant στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνουν φεστιβάλ σοκολάτας.

Το φεστιβάλ είναι… γιορτή αφιερωμένη στην μεγαλύτερη ορμόνη της απόλαυσης, τη σοκολάτα που συνδυάζει δράσεις γευστικού περιεχομένου και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Οι δράσεις με γευστικό περιεχόμενο περιλαμβάνουν:

· Σοκολατογνωσία:

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ συγκεντρώνονται ιδιαίτερα προϊόντα από όλη την Ελλάδα με σκοπό την προσφορά δοκιμής στους επισκέπτες που θα μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παραγωγή της σοκολάτας.

· Σοκολατοκαντίνες:

Εντυπωσιακά γλυκά με βάση την σοκολάτα που παράγονται εκείνη την ώρα στα μάτια των επισκεπτών.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου και ειδικότερα:

· Εργαστήριο ¨Φτιάξε την δική σου σοκολάτα ¨ ( ηλικίες: 8+)

· Εργαστήριο ¨Τα παιδιά σε ρόλο ζαχαροπλάστη¨( ηλικίες: 3 ετών – 12 ετών)

· Σεμινάριο ¨Η ιστορία της σοκολάτας¨ ( ηλικίες: 12+)

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

  • Καρναβάλι στο Τολό, ώρα 11:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, η Δημοτική Κοινότητα Τολού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού διοργανώνουν το ΤΟΛΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ με ανιματέρ, μουσική και… καρναβαλική παρέλαση.

  • Ναύπλιο, ώρα 11:30

Περιπατητικό δρώμενο στην παραλία του Ναυπλίου από τις κυρίες μιας άλλης εποχής.

  • Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Συναυλία Φιλαρμονικής Ναυπλίου με ρεπερτόριο σε ρυθμούς αποκριάς!

Από τη λάτιν, τις ιταλικές καντσονέτες και την ελληνική μουσική σκηνή του μεσοπολέμου ως την αθάνατη χορευτική παραδοσιακή μας μουσική!

Διδασκαλία – Διεύθυνση

Μαέστρος – Αρχιμουσικός

Θεοδόσης Αντωνιάδης

Αμέσως μετά… ο σύλλογος ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ Ναυπλίου με τη σχολή χορού Κώστα Τάτση ξεσηκώνουν τον κόσμο με αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ένα πολύχρωμο και χαρούμενο ¨κύμα¨ ενθουσιασμού με αρκετά κεφάτη διάθεση από καρναβαλιστές θα απολαύσει η πόλη του Ναυπλίου.

Λάτρεις των αποκριάτικων στολών, χορών και δρώμενων θα προσφέρουν κέφι και χαρά όχι μόνο στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες.

Οι γιγαντόκουκλες της ομάδας Αrt25 μεταμφιεσμένες σε υπέρ ήρωες συμμετέχουν στο ξεχωριστό καρναβάλι του Ναυπλίου. Φιγούρες γνωστές και αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους!

Γιγαντόκουκλες με αποκριάτικα κοστούμια, εμπνευσμένα από τους γνωστούς παιδικούς υπέρ ήρωες Batman, Superman, Cat Woman, Wonder Woman, Tick, Storm, She Halk, Riddler, Spiderman κλπ.. κάνουν την εμφάνιση τους για να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν με μικρούς και μεγάλους και να διαμορφώσουν ένα super ηρωικό καρναβάλι!

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X- SALTIBAGOS θα μας παρασύρει με την εμφάνισή της σε αποκριάτικους ρυθμούς , χορευτικά παιχνίδια και… σε μια άλλη καρναβαλική παρέλαση!

Στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής η διασκέδαση χτυπάει… κόκκινο!

  • Συγκέντρωση ομάδων, ώρα 17:30 στην οδό 25ης Μαρτίου ( έμπροσθεν Πυροσβεστικής Ναυπλίου).
  • Έναρξη καρναβαλικής παρέλασης, ώρα 18:00 ( Πύλη Ξηράς)
  • Πορεία καρναβαλικής παρέλασης: Πύλη Ξηράς, οδός Συγγρού, Λεωφόρος Αμαλίας, Κωλλέτη, λιμάνι Ναυπλίου ( θέση Π).
  • Καύση καρνάβαλου, ώρα 19:30

Πολύχρωμα βεγγαλικά γεμίζουν τον Αναπλιώτικο ουρανό και… το γλέντι συνεχίζεται με μουσική και dj!

Καθαρά Δευτέρα

18 Μαρτίου 2024

Γήπεδο Ασίνης, ώρα 11:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης συνεχίζοντας την παράδοση των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσει φέτος τα ¨Κούλουμα¨ στο γήπεδο Ασίνης, πετώντας τους χαρταετούς … στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και… διαγωνισμός χαρταετού.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή.

Μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στην πόλη.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Κώστα Καράπαυλου:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis