home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Οι «Ιχνηλάτες» στα Χανιά

Επίσκεψη μαθητών από το Λυγουριό στο Μουσείο Τυπογραφίας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Οι «Ιχνηλάτες» στα Χανιά
Μουσείο Τυπογραφίας Χανιά

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου μαθητές από την Αργολίδα, οι οποίοι βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τριάντα μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού, μιας κωμόπολης του νομού Αργολίδας, μεταξύ Ναυπλίου και Επιδαύρου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Τυπογραφίας, για πρώτη φορά, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τυπογραφία και την δημοσιογραφία, καθώς εκδίδουν δική τους σχολική εφημερίδα, τους «Ιχνηλάτες».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις συλλογές του – μοναδικού στην Ελλάδα – Μουσείου Τυπογραφίας καθώς είχαν την ευκαιρία να τυπώσουν σε μηχανήματα του 19ου αιώνα αλλά να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό από το τυπογραφείο της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», το οποίο λειτουργεί δίπλα στο Μουσείο, στο Βιοτεχνικό πάρκο Σούδας.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Διδασκάλου, καθηγήτρια στο ΓΕΛ Λυγουριού: «Ενθουσιάστηκα! Μου άρεσε πάρα πολύ το Μουσείο Τυπογραφίας, το οποίο επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά. Εντυπωσιάστηκα με τα παλιά μηχανήματα – μιας και είμαι Φυσικός – αλλά και από την ιστορική περιήγηση. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Μουσείο και πολύ φροντισμένο. Μπράβο στους δημιουργούς!».

«Εγώ ενθουσιάστηκα! Μου άρεσε πάρα πολύ το Μουσείο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον το διαδραστικό κομμάτι του Μουσείου, στην πρώτη πτέρυγα, όπου μπορέσαμε και τυπώσαμε σε τυπογραφικά πιεστήρια του 1800. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τα παλιά τυπογραφικά μηχανήματα που είναι ακόμη λειτουργικά! Επίσης ενθουσιάστηκα και με την έκθεση «Ιστορία της Γραφής», που μου άρεσε πάρα πολύ! Σίγουρα θα το συστήσω σε περισσότερους εκπαιδευτικούς» τόνισε ο Γιώργος Μπερμπτιώτης, καθηγητής του σχολείου. «Πάρα πολύ εντυπωσιακό Μουσείο και μοναδικό στην Ελλάδα, κάτι που με εξέπληξε! Σίγουρα τα παιδιά κέρδισαν πάρα πολύ χρήσιμες γνώσεις μέσα από την ξενάγηση.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σε άλλους εκπαιδευτικούς να το επισκεφθούν» επεσήμανε η Σοφία Σαρρή, εκπαιδευτικός. «Εμένα μου άρεσαν τα πιο παλιά μηχανήματα Τυπογραφίας όπου μπορέσαμε και δοκιμάσαμε οι ίδιοι το πώς τυπώνανε παλιότερες εποχές εφημερίδες κι άλλα έντυπα» ανέφερε η Μαρίνα, μαθήτρια του σχολείου.

«Μου άρεσε πάρα πολύ το Μουσείο, κυρίως γιατί είδαμε την τέχνη του τυπογράφου τα παλιότερα χρόνια, που τα πράγματα ήταν πολύ πιο διαφορετικά από το σήμερα. Με εντυπωσίασαν τα πολλά και ωραία μηχανήματα» σημείωσε η Ιωάννα, μαθήτρια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis