home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερυθρός Σταυρός: Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού στο Άργος

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού
Ερυθρός Σταυρός δράση Άργος (1)

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πόλη του Άργους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την Πρόληψη κατά του καρκίνου, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση και στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Άργους υποδέχθηκε την Κινητή Ομάδα Υγείας με πλήθος γυναικών, τόσο από την πόλη του Άργους, όσο και από χωριά του διευρυμένου δήμου.

Η Ομάδα Υγείας με τους πολύτιμους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, πληροφόρησε πάνω από 320 άτομα, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και τονίζοντας την αξία της πρόληψης μέσω του προσυπτωματικού ελέγχου, κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο ιατρός της Ομάδας Υγείας παρείχε σε:

  • 50 γυναίκες κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστού (5 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση)
  • 65 γυναίκες έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό προσυμπτωματικό έλεγχο.
  • 180 γυναίκες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μηνιαία αυτοεξέταση μαστών ( με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων) από τους νοσηλευτές.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την δράση υποστήριξε ο κος. Γεώργιος Δωροβίνης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Τη δράση, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, στήριξαν με την παρουσία τους ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κος. Κωνσταντίνος Κατσαρός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, κ. Αργυροπούλου Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αστικού σχεδιασμού, πρασίνου & βιώσιμης κινητικότητας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος σύγχρονου πολιτισμού & κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Μπουλούκος Παναγιώτης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis