home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ζητά παράταση και ενίσχυση πόρων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαο Παπαθανάση και Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα
Νέο ΕΣΠΑ

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαο Παπαθανάση και Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα απέστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης.

Με το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) για παράταση και ενίσχυση των πόρων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ συντάσσεται το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Τρουπής «Έχουμε γίνει δέκτες πλήθους αναφορών για προβλήματα καίριας σημασίας, τα οποία καθιστούν προβληματική την έγκαιρη και ορθή υποβολή επενδυτικών σχεδίων. Θεωρούμε συνεπώς ότι η παράτασή τους, καθώς επίσης η ενίσχυση των πόρων τους, ώστε να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, είναι επιβεβλημένη. Ειδικά σε ότι αφορά την Αρκαδία και τους Δήμους που εντάσσονται στην απολιγνιτοποίηση, με δεδομένη την προκήρυξη των προγραμμάτων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποφασίσουν ώριμα και μελετημένα σε ποιο πρόγραμμα θα υποβάλλουν την αίτησή τους και να αποτραπεί ο κίνδυνος σύγχυσης».   

Στη σχετική επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Μασούτη γίνεται αναφορά σε συγκριμένα προβλήματα του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω του οποίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων, και σε απαιτήσεις της πρόσκλησης που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται ότι ακόμα και σήμερα πλήθος επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει γνώση των προγραμμάτων αυτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis