home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Βόμβα Τσούρνου για το Γηροκομείο – Να γίνει πρόεδρος ο παπά Λευτέρης Μίχος

Λύση προσπαθούν να βρουν στην χαώδη κατάσταση που επικρατεί με την προεδρία του Γηροκομείου
Ευαγγελίστρια Σαλαπάτας Μίχος (2)

Σαν βόμβα έπεσε η πρόταση του πρώην δημάρχου Ναυπλιέων Γιώργου Τσούρνου να γίνει πρόεδρος του Γηροκομείου Ναυπλίου, ο γνωστός για το κοινωνικό του έργο, παπά Λευτέρης Μίχος της Ευαγγελίστριας.

Η πρόταση του κ. Τσουρνου προσπαθεί να βρεί λύση στην χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα Μαρίας Ράδου το οποίο παραμένει ακέφαλο, μετά και από την άρνηση του Κώστα Νικολάου, ο οποίος, ενώ αρχικά είχε δεχτεί την ανάληψη της προεδρίας, στη συνέχεια αρνήθηκε μόλις ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση του Γηροκομείου. «Το καράβι δεν ισιώνει» είχε πει χαρακτηριστικά στον Άκη Γκάτζιο και τον anagnostis.

Γηροκομείο Ναυπλίου
Φώτο: fb Φίλοι Γηροκομείου Ναυπλίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τσούρνος ήταν αυτός ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Ναυπλίου δημιούργησε το δημοτικό γηροκομείο «Οίκος ευγηρίας Πρόνοια Μ. Ράδου». Βλέποντας σήμερα το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει ο οίκος ευγηρίας, ο κος Τσούρνος δήλωσε απευθυνόμενος στο δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό:

«Μετά τη παραίτηση Νικολάου, φρονώ ότι ο πλέον κατάλληλος για πρόεδρος στο δημοτικό γηροκομείο είναι ο πάπα – Λευτέρης της Ευαγγελίστριας».

Κανένας όμως δεν αναλαμβάνει την «καυτή πατάτα» του Γηροκομείου Ναυπλίου, καθώς όποιος αναλάβει την προεδρία χρεώνεται προσωπικά και τα χρέη του Γηροκομείου, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν από την δική του περιουσία, σύμφωνα με την συστατική πράξη.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων αναφερόμενος στο κοινοφελές ίδρυμα «Οίκος ευγηρίας Μαρίας Ράδου» είπε: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο βασανισμένο είναι το γηροκομείο της πόλης μας. Ξέρουμε όλοι ότι ο εκάστοτε πρόεδρος βαρύνεται με τα χρέη της επιχείρησης – είναι εκ της συστατικής πράξεως αυτό -, με αποτέλεσμα όσοι έχουν αναλάβει να έχουν σοβαρότατα προβλήματα και απέναντι στη δικαιοσύνη, αλλά και γενικά με την ίδια τους την περιουσία».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρώην δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αναγνωσταράς παρότι ήταν για πάρα πολύ λίγο καιρό πρόεδρος του γηροκομείου Ναυπλίου, χρεώθηκε 69.000 ευρώ από την προσωπική του περιουσία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis