home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αδικαιολόγητη βαρβαρότητα σε βάρος ενός φίκου στο Ναύπλιο

Κάποιος αφαίρεσε τον φλοιό από τις ρίζες του δέντρου και πότισε με μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου τις ανοιχτές πληγές του – Κατατέθηκε μήνυση
Δέντρο Ναύπλιο (3)

Μπορεί η πόλη του Ναυπλίου να διεκδικεί να αναδειχτεί ως τόπος πολιτισμού, κάποιοι όμως επιμένουν να δείχνουν χαρακτηριστικά αδικαιολόγητης βαρβαρότητας, μη σεβόμενοι ιστορικά κτίρια και χώρους καθώς και τα φυτά που τους κοσμούν.

Σήμερα ακόμα ένας φίκος έπεσε θύμα κάποιων που θα επιθυμούσαν να δουν την πόλη και το φυσικό περιβάλλον της να καταστρέφονται προκειμένου να εκπληρώσουν οι ίδιοι τις προσωπικές φιλοδοξίες τους εκδικούμενοι την γη που τους ανέδειξε.

Ο δράστης αφού αφαίρεσε τον φλοιό από τις ρίζες του φίκου, πότισε με μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου τις ανοιχτές πληγές του δέντρου. Ακόμα και την στιγμή της καταγγελίας της αήθους αυτής πράξης, η μυρωδιά του φαρμάκου ήταν πολύ έντονη.

Δέντρο Ναύπλιο (1)
Δέντρο Ναύπλιο (2)

Μόλις ενημερώθηκε το συμβάν, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Ναυπλιέων, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, έσπευσε στο σημείο που είναι ο φίκος και με την βοήθεια του γεωπόνου του δήμου, προσπάθησε να κρατήσει το όμορφο δέντρο στην ζωή. Στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου. Ήδη ερευνώνται κάμερες στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες.

Η σημερινή δημοτική αρχή Ναυπλιέων δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να εμπλουτίσει το πράσινο σε όλο τον Δήμο και δεν προτίθεται να επιτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δέντρο Ναύπλιο (4)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis