home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο Ναύπλιο και τα περίχωρα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά
Εγκληματική οργάνωση συλλήψεις

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.1.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, ενώ 3 εξ’ αυτών κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023 έως και σήμερα (26.1.2024), με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) σε περιοχές του Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ηγετικό μέλος ήταν ο 51χρονος, ενώ ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες πλησίον των οικιών τους, στη συνέχεια τις διαμοίραζαν σε δόσεις και τις διακινούσαν.

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 261 γραμμαρίων,
  • 8 ναρκωτικά δισκία,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • 1 αυτοσχέδιο μαχαίρι,
  • 1 κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των 805 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • 1 όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ναρκωτικά, κλοπές, ρευματοκλοπή

Επιπλέον, ο 28χρονος, ο 46χρονος και ο 51χρονος κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε βάρος του 43χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη 4 ημεδαποί, ηλικίας 25 έως 78 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis