home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου
Πιλότος Καλαμάτα θάνατος

Σε κλίμα βαθίας συγκίνησης είπαν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστήχημα με την πτώση του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βορειοδυτικά της 120 ΠΕΑ.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια, όπου το παρόν έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αλλά και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου αλλά και όλη η Ελλάδα, βλέποντας το φέρετρο “ντυμένο” με την ελληνική σημαία.

Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας εκτελούσε την τελευταία του πτήση και γι΄ αυτό το λόγο η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά παρακολουθούσαν όταν έπεφτε το αεροπλάνο που χειριζόταν, μη μπορώντας να πιστέψουν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Πηγή: tharrosnews.gr, star.gr

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis