home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όχι βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης κατά της προωθούμενης μονάδας βιοαερίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Όχι βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης
ΒΙΠΕ Τρίπολης φαρμακοβιομηχανίες

Ψήφισμα που γνωστοποιεί την αρνητική του θέση, γύρω απ’ το θέμα της πιθανής εγκατάστασης, αδειοδότησης και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, εξέδωσε η διοίκηση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης.

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ, Νίκος Τότσης, ανέφερε, ότι, θα υπάρξει μία σειρά δράσεων και ενεργειών, ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία αυτής της μονάδας, που ήδη έχει δημιουργήσει θέμα ζωηρής συζήτησης στα τοπικά, θεσμικά όργανα.

«Η εγκατάσταση μίας τέτοιας μονάδας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, θα αλλοιώσει ριζικά το εργασιακό μας περιβάλλον και θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας. Το μικροβιακό φορτίο και οι έντονες οσμές που θα προκληθούν απ΄ τη λειτουργία της εν λόγω μονάδας βιοαερίου, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Τρίπολης, στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ, αλλά και στους κατοίκους των γύρω χωριών», υποστήριξε ο Νίκος Τότσης, που θα φέρει το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έγινε και με το δημοτικό συμβούλιο.

Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς όλες τις πλευρές είναι σαφές. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, αρχικά τη δική μας υγεία, την υγεία των εργαζομένων μας, τη δημόσια υγεία, αλλά και την ομαλή λειτουργία των εγκαταστημένων επιχειρήσεών μας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Θέτουμε προ των ευθυνών τους τα αρμόδια θεσμικά όργανα (δήμο Τρίπολης, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπηρεσίες Υγείας και Περιβάλλοντος κλπ) και καλούμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους φορείς της Αρκαδίας (κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς), να πάρουν άμεσα θέση για το φλέγον αυτό θέμα πριν να’ είναι πολύ αργά».

Όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Τότσης, θα υπάρξουν επαφές με τους φορείς, με τους βουλευτές, ενώ θα τοποθετηθεί και πανό στην είσοδο της ΒΙΠΕ Τρίπολης που θα αναγράφει «Όχι βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis