home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας: Πολλές επιτυχίες και ταυτόχρονα πολλές ελλείψεις

Τεράστια προβλήματα με κυριότερο το κτιριακό – Η επιστολή μαθητών και καθηγητών
Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (2)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία εκθέτουν μαθητές και καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, που στεγάζεται στην Προσύμνη, με επιστολή τους προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το βασικότερο αίτημα είναι η επίλυση του κτιριακού ζητήματος, δεδομένου ότι από του χρόνου θα αρχίσουν να λειτουργούν και οι λυκειακές τάξεις.

Επίσης ζητείται η τοποθέτηση εκπαιδευτικών για τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις χορού και κινηματογράφου, καθώς και η δημιουργία τμήματος χορού στην Α’ Γυμνασίου, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα ενώ ήδη υπάρχουν μαθητές που έχουν περάσει τις εξετάσεις για τη στελέχωσή του.

Η επιστολή

Στην επιστολή μαθητών και καθηγητών σημειώνονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας,

Είμαστε οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας και σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να σας επισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή, σχολική μας ζωή. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας φέτος συμπληρώνει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, με πολλές επιτυχίες και ταυτόχρονα και με πολλές ελλείψεις. Το ενδιαφέρον και το ταλέντο των παιδιών είναι μεγάλο, καθώς μέσα από αυτό το σχολείο καλλιεργούν το πνεύμα τους και έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν γνώσεις, που θα τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ασχοληθούν επαγγελματικά στο μέλλον τους. προβλήματα καλλιτεχνικό σχολείο Αργολίδας.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μας είναι η στέγαση. Αυτή τη χρονιά οι αίθουσες είναι πλήρεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επιπλέον αίθουσες για το μελλοντικό λύκειο. Ως συνέπεια πολλά παιδιά, αν δεν υπάρξει χώρος στέγασης του λυκείου του χρόνου, να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το καλλιτεχνικό και την ευκαιρία να ασχολούνται με κάτι που αγαπούν. Επίσης υπάρχει απώλεια αιθουσών για τις κατευθύνσεις θεάτρου, χορού και εικαστικών. Ακόμη δεν έχουμε αίθουσα- εργαστήριο θετικών επιστημών και εργαστήριο πληροφορικής, με συνέπεια το μάθημα να είναι ελλιπές και να μην γίνεται κατανοητό. Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να έρθουν λυόμενες αίθουσες προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά οι παραπάνω ανάγκες και μέχρι να υπάρξει οριστική λύση  με την επέκταση του κτιρίου στο άμεσο μέλλον. Επίσης σοβαρό είναι ότι το κτίριο μας είναι αρκετά παλιό. Έχει ελλείψεις, ελαττώματα και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται επικίνδυνο για εμάς τους μαθητές και τους καθηγητές μας. Χρειάζεται συνεπώς να γίνουν κάποιες επισκευές και αναβαθμίσεις ώστε η παραμονή μας σε αυτό να είναι πιο ευχάριστη και ασφαλής.  Θέματα που στην εποχή που ζούμε δεν θα έπρεπε να αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης.

Προσθέτοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον προαύλιο μας χώρο που είναι μια μεγάλη έκταση η οποία δε χρησιμοποιείται σωστά και είναι ακατάλληλη. Σαφώς, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ…., ένας μικρό θεατράκι για τις εκδηλώσεις μας, πράγμα που εξάλλου έχουμε ακούσει κατ΄ επανάληψη από τους αρμόδιους ότι θα γίνει. Με αυτόν τον τρόπο εμείς οι μαθητές θα περνούσαμε ακόμα πιο δημιουργικά τον χρόνο μας και  θα αθλούμασταν κάτι που θα επιδρούσε θετικά στην ψυχολογία μας και στην υγεία μας φυσικά.

Οι καθηγητές μας έχουν ενδιαφέρον, θέληση και δημιουργικότητα. Μας στηρίζουν, ωστόσο έχουμε ακόμα ελλείψεις. Η κατεύθυνση του χορού δεν έχει την δυνατότητα υλοποίησης μαθημάτων καθώς δεν υπάρχει καθηγητής/τρια χορού. Ακόμη δεν υπάρχει καθηγητής κινηματογράφου και μουσικής. προβλήματα καλλιτεχνικό σχολείο Αργολίδας.

Εμείς οι μαθητές, καθημερινά διανύουμε τεράστιες αποστάσεις για να φθάσουμε στο σχολείο μας, γιατί ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα σχολείο με πολλές προοπτικές. Έχουμε και τη θέληση και την δημιουργικότητα. Δεν έχουμε τεράστιες απαιτήσεις, καθώς αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που τυχόν υπάρχουν. Παρόλα αυτά στο σχολείο δεν πηγαίνουμε αναγκαστικά, πηγαίνουμε γιατί μας εμπνέει, περνάμε όμορφα και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Είμαστε όλοι ενωμένοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Ως μαθητές της Γ Γυμνασίου έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον. Όλοι θέλουμε να δημιουργηθεί λύκειο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε ενωμένοι. Τρία χρόνια αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, γέλιου, εκδρομών, εκδηλώσεων δεν μας είναι αρκετά. Θα μας ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο αν αναγκαζόμασταν να διακόψουμε βίαια τη φοίτησή μας σε κάτι που αγαπάμε και που δεν παρακολουθούμε εξαναγκαστικά. Αρνούμαστε να το αποδεχθούμε!

Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εξελισσόμαστε μέσα από την τέχνη. Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα και προβλήματα μας. Ελπίζουμε να υπάρξει μέλλον για εμάς γιατί έχουμε να σας δείξουμε πολλά».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis