home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γεμάτη συγκίνηση η εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας (εικόνες-βίντεο)

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την εξέγερση
Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας 7

Την επέτειο του Πολυτεχνείου γιόρτασε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας με μια μεγάλη εκδήλωση στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του σχολείου Μαρίνα Νάσαινα τονίζοντας  την διαχρονική αξία του αγώνα των φοιτητών. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Κάθε 17 Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στον χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών της νεολαίας και του λαού κατά της δικτατορίας. Γιατί είναι μονόδρομος ο αγώνας των λαών όλης της γης για τα ιδανικά της ελευθερίας. της ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, όταν απειλούνται και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και  οι κατακτήσεις. Το Πολυτεχνείο ήταν κι θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Και πρέπει να ζει γιατί ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Ας σταθούμε λοιπόν κι εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι και το δικό μας χρέος  να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν».

Τη σκυτάλη πήραν οι χορωδίες των γυμνασιακών τάξεων του σχολείου, πλαισιωμένες από τα Μουσικά σύνολα υπό την καθοδήγηση της  μουσικού Δέσπως Βαρουδάκη,  της Αντωνίας Νταλανίκα, της Γεωργίας Χατζημπαλάση καθώς και των μουσικών Δημήτρη Ζαχαρίου, Δημήτρη Κουτάντου, Γιώργου Κωστελέτου- Λινοξυλάκη, Παντελή Λεγάκη, Γιώργου Μακροθανάση, και Κωνσταντίνου Συρράκου, δίνοντας τον εορταστικό παλμό της ημέρας,  ξεσηκώνοντας παράλληλα  με τις ερμηνείες τους  το κοινό.

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας 2
ΦΩΤΟ: Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση, ιστορικού δρώμενου από τη Θεατρική Ομάδα  Carpe Theatro με την καθοδήγηση της Φιλόλογου – Θεατρολόγου, Καλλιόπης Καλποδήμου και της Θεατρολόγου, Ισμήνης Χαντζή. Η ομάδα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων, απέσπασε το πολύ θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολούθησαν με συγκίνηση το θεατρικό των παιδιών.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου για το Πολυτεχνείο:

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis