home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Χαριστική βολή στο λιανικό εμπόριο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Κοινή Αναφορά με βάση την πρόσφατη επιστολή της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
Γιώργος Γαβρήλος

Κοινή Αναφορά με βάση την πρόσφατη επιστολή της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία και αντιδρά στην εφαρμογή του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές Πελοποννήσου, Γιώργος Γαβρήλος (Αργολίδας), Γιώργος Παπαηλιού (Αρκαδίας) και Γιώργος Ψυχογιός (Κορινθίας).

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές των τριών Νομών της Πελοποννήσου τα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν για μια ακόμη φοράτις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ώρα που στη χώρα μας η φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου και η αισχροκέρδεια των καρτέλ, καλά κρατούν. Ταυτόχρονα, η αυτόματη μέθοδος προσδιορισμού των κερδών που το Νομοσχέδιο θα προβλέπει, οδηγεί τους μικρούς και μεσαίους μαγαζάτορες σε αδιέξοδο, αφού η πραγματικότητα των τζίρων αυτών των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που τα λειτουργικά κόστη και η ενέργεια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, απέχει πολύ από τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από την πλευρά της, ζητά ρητά την εξαίρεση του λιανικού εμπορίου από το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο καθώς όπως σημειώνει, θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στις ήδη χειμαζόμενες αυτές επιχειρήσεις. Παράλληλα, σημειώνει τον κίνδυνο να προκύψουν νέες επιβαρύνσεις για τα μαγαζιά, μέσω της χρήσης νέων λειτουργικών εφαρμογών(κόστος απόκτησης νέου λογισμικού, υπηρεσίες από τρίτους, τραπεζικές υπηρεσίες επί πληρωμή, κα), γεγονός που θα επιβάρυνε περαιτέρω τα μηνιαία έξοδα στα οποία κοπιάζουν ήδη να ανταποκριθούν. Ακόμη, περιμένουν από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις πρόσφατες προεκλογικές της υποσχέσεις σχετικά με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επιτηδευματίες.

Τέλος, ο Γ. Γαβρήλος, ο Γ. Παπαηλιού και ο Γ. Ψυχογιός τονίζουν πως το λιανικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλαπλών κρίσεων. Σήμερα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από μέτρα στήριξης, η Κυβέρνηση τις έχει ουσιαστικά εξαιρέσει από το Ταμείο Ανάκαμψης, διοχετεύοντας όλους τους πόρους προς εταιρείες- κολοσσούς και ημέτερους.Η βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων αλλά και η προοπτική των θέσεων εργασίας που απασχολούν, κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή. Ο φόβος για ένα νέο κύμα λουκέτων, απολύσεων και αύξηση των χρεών σε Δημόσιο και Τράπεζες, είναι πια υπαρκτός, ενώ κάτι τέτοιο θα έφερνε τσουνάμι αρνητικών συνεπειών στην Οικονομία της χώρας. Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών και να πάρει πίσω το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επί της ουσίας στοχεύει στην εξαφάνιση τους. Ο κόσμος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, για να κρατηθεί ζωντανός έχει ανάγκη από δίκαια μέτρα και όχι από παρεμβάσεις που κλείνουν το μάτι σε όσους αισχροκερδούν και πλουτίζουν εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis