home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Φώναξαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Άργους μετά από κάλεσμα συνδικάτων, σωματείων και φορέων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Άργος: Φώναξαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Άργος συγκέντρωση Παλαιστίνη (2)

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Άργους μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Κορινθίας-Αργολίδας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Στη συγκέντρωση παρευρισκόταν η ομάδα γυναικών Άργους (μέλος τη ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τάσο Αγγέλου, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Κορινθίας-Αργολίδας και πρόεδρο του Παραρτήματος Αργολίδας. Στην ομιλία του κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που εκφράζει απλόχερα τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και εξέφρασε την απαίτηση του λαού να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

Τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ (στα βήματα των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ακολουθεί πιστά την πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και συμπαραστέκεται, με λόγια και έργα, στο δολοφονικό αυτό έργο. Παρέχει αεροδρόμια και λιμάνια για να διευκολυνθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κάλυψης του Ισραήλ. Διαθέτει την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.α.,έχει στείλει 2 φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει πρόθυμη να κάνει κι άλλα…

Συνεχίζοντας απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματος των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν το δικό τους κράτος στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, απέναντι στην κυβέρνηση και στα ΜΜΕ που συνεχίζουν την άθλια προπαγάνδα τους υπέρ του Ισραήλ, αγνοώντας επιδεικτικά την ιστορία και το δίκιο του παλαιστινιακού λαού.

Χαιρετισμό απεύθυναν από την επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας ο Νίκος Διαλιάτσης και από την Ομάδα Γυναικών Άργους, η Μαρία Κουτρουφίνη.

Στους χαιρετισμούς και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που δίνει εδώ και δεκαετίες έναν σκληρό αγώνα απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να έχει τη δικιά του πατρίδα.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, Έλληνες και μετανάστες από την Αίγυπτο και την Παλαιστίνη, ξεδίπλωσαν στην κορυφή της μαχητικής πορείας στους δρόμους του Άργους, τη σημαία της Παλαιστίνης και φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά και τα ελληνικά απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και η όποια εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis